„Kiontom a beledet, agyonverlek!” – ordította a börtöntöltelék cigány, aztán persze elővette a cigány kártyát

Zaklatás és tettleges becsületsértés vétségének elkövetésében mondott ki bűnösnek a Szekszárdi Járásbíróság egy 26 éves szekszárdi férfit, ezért 120 óra fizikai munkakörben letöltendő közérdekű munkára ítélte. EGY MAGYAR ESETÉBEN TÖBB ÉV BÖRTÖN JÁRNA A TÖBBSZÖRÖSEN VISSZAESŐ BŰNÖZŐNEK.

A munkanélküli, szakképzetlen vádlott többször volt büntetve, legutóbb rablásért, illetve hamis vád miatt ítélték el.

Tavaly november történt, hogy a férfi vezette hazafelé a testvére autóját, amelyben rajta kívül bent ült a testvére és annak felesége. Az általuk lakott tanyához azonban nem lehetett autóval felmenni, ezért a fiatalember a kocsit a sértett telkén állította le. A közben megérkező tulajdonos felszólította a vádlottat, hogy álljanak el az útból, és ne parkoljanak más földjére engedély nélkül.

A vádlott erre azt ordította, hogy „kiontom a beledet” és „agyonverlek”, majd a sértett mellkasát többször meglökte a tenyerével, taszigálta és leköpte. Egyebek közt azzal is fenyegetőzött, hogy felgyújtja a sértett tanyáját. Egy szomszéd, az idős, beteg sértett védelmében megpróbálta megnyugtatni a vádlottat, de az még jobban megvadult, mire a szomszéd visszament a tanyájába és értesítette a rendőrséget.

A sértett félelmében elővette engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét az autója kesztyűtartójából és felmutatta. A másik telekszomszéd is megpróbált közbeavatkozni, de nem mert közel menni. A vádlott és testvére éppen fordított előjellel adta elő a történteket, szerinte a sértett „cigányozott”, de a bíróság előtt a sértett és a szomszédok bizonyultak szavahihetőnek.

teol.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »