KÍNZÓ KÉRDÉSEK

Ki hinné, hogy már a 444 sem érti: 

„A vendégek védték meg a rendőröket egy miskolci kocsmában

Mi jöhet még? A fika gyúrja a napközist?

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást két férfival és egy nővel szemben, akik a múlt héten szombaton hajnalban, jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak egy miskolci kocsmában.

A három gyanúsított – egy középkorú nő,az élettársa és a fia – már eleve ittas állapotban érkeztek a sörözőbe, ahol a fiú miután összetört egy poharat, szóváltásba keveredett a pincérnővel, majd a nő védelmére kelő egyik vendéget akarta durva, trágár szidalmak kíséretében megverni. A fiatal gyanúsítottat nem lehetett jobb belátásra bírni, így a söröző tulajdonosa értesítette a rendőrséget.

Hírdetés

A helyszínre érkező járőrök a fiút kérdőre vonták a viselkedése miatt, azonban ez semmiféle hatással nem volt rá, közölte, hogy nem érdeklik a rendőrök, majd egyikük egyenruháját megragadta és a járőrt rángatni kezdte. A másik rendőr azonnal kollégája védelmére kelt, a gyanúsítottat próbálták megbilincselni, azonban ekkor bekapcsolódott az eseményekbe a már említett nő és az élettársa, és mindketten olyan erővel kezdték el rángatni az intézkedő rendőröket, hogy azok egyenruhája elszakadt. A járőröknek végül két vendég igen határozott fellépésének köszönhetően sikerült úrrá lenniük a helyzeten, a gyanúsítottakat az időközben kiérkező erősítés tagjainak segítségével állították elő.

Az ügyészség a három gyanúsítottat őrizetbe vette, majd kihallgatásukat követően velük szemben – különös figyelemmel személyi körülményeikre – előzetes letartóztatás helyett, lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére tett indítványt, melynek a bíróság helyt adott.

Az elkövetők bűnösségük megállapítása esetén 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.” (ugyeszseg.hu, 444) 

Na most, persze az is egy megfelelő kérdésfelvetés, hogy ezentúl a fika gyúrja a napközist, de fel lehet tenni egy másik kérdést is:

Ha mindez az Egyesült Államokban történik, vajon szükség lenne még lakhelyelhagyási tilalomra a kis családdal szemben? Szerintem nem. Úgyhogy ez is egy lehetséges kérdés.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »