Kínos! Az Országgyűlési Őrség tagja volt az egyik bunkó Pompeiben

Kínos! Az Országgyűlési Őrség tagja volt az egyik bunkó Pompeiben

Kövér László testőrségének tagja volt azon férfiak közül az egyik, akik felmásztak egy ásatáson feltárt bazilika romjaira, majd több mint egy óráig pózoltak, szobrokat utánoztak és természetesen fotózkodtak is. Az olaszok természetesen felháborodtak.

Az Átlátszó tudta meg az illető kollégáitól, hogy a Pompeibe látogató magyarok közül az egyik az Országgyűlési Őrség tagja. Elmondták azt is, hogy a férfi saját Facebook-oldalára is kitette a fényképet, ám az oldala szerdától már nem volt elérhető.

Nem csak a lapokban megjelent fotón ismerték fel az illetőt, hanem a fényképet már korábban látták az őr Facebook-oldalán. Ami szerdától már nem elérhető – számoltak be erről a munkatársak. Valószínűleg a cikkek megjelenése miatt törölte az oldalát a parlamenti őr.

A férfival és társaival szemben az olaszok megindíthatják a büntetőeljárást, ha kiderül, hogy kárt okoztak a világörökség részének számító romokban, mivel azok megrongálása bűncselekménynek számít és szigorú nemzetközi szabályok vonatkoznak rá.

Massimo Osanna, a romok főfelügyelője korábban azt mondta, a magyar turisták viselkedése ékes példája a kultúra és az érzékenység hiányának.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »