Kinek szurkoltak a felvidéki magyar (?) politikusok a szombati hokimeccsen?

Négy vegyespárti, egy volt most-hidas és egy MKP-s politikust kérdeztek a szombati hokimeccs előtt arról, kinek fognak szurkolni a Magyarország – Szlovákia A-csoportos jégkorong-világbajnokság mérkőzésén.

6 magyar (?) politikusból egy akadt csak, aki a magyar válogatottnak szurkol.

Aki kérdezett: Hospodárske Noviny.

Aki válaszolt: Bugár Béla, Solymos László, Jakab Elemér, Gál Gábor – (Most- Híd); Simon Zsolt (ex-Most-Híd, jelenleg független); Bárdos Gyula (MKP)

Íme, a válaszaik:

Bugár Béla: Bevallom, hogy inkább a nyári sportokat kedvelem, de biztosan meg fogom nézni a mérkőzést. A jó hokinak fogok szurkolni. Szlovákia jégkoronghagyományait tekintve idősebb, tapasztaltabb testvér, akik ellen a fiatal, szívós magyar csapat lép pályára. Biztosan nagyon érdekes mérkőzés lesz.

Simon Zsolt: A győztesnek fogok szurkolni.

Jakab Elemér: Mindkettőnek szurkolni fogok. Főleg a győztesnek.

Gál Gábor: Talán Szlovákiának, a magyar hokit ugyanis nem követem.

Solymos László: A jó hokinak fogok szurkolni. De Zdeno Cíger a szomszédom, így szorítok neki, hogy jó eredményt érjen el a vb-n.

Bárdos Gyula: A magyaroknak fogok szurkolni. Először is azért, mert gyengébb csapat, és csak tavaly kerültek fel az A-csoportba. A másik ok pedig, hogy magyar vagyok. Tehát egyértelműen Magyarországnak.

A mérkőzés egyébként 4:1-es tót győzelemmel ért véget. A magyar válogatott tisztességesen helytállt. Érvényes ugyanez a fenti személyekre is?

(Körkép.sk nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »