Kínának nem tetszett Dzsudzsákék dalai lámás fotója – reagált az MLSZ

Nemtetszését fejezte ki a Kínai Népköztársaság, amiért a magyar labdarúgó-válogatott a dalai lámával készített közös fényképet.

Az mno.hu értesüléseit a Külgazdasági és Külügyminisztérium is megerősítette. A találkozóra hétfőn, a Lettország ellen vívott selejtezőmérkőzés előtt került sor, s a magyar csapat egy dedikált mezzel is megajándékozta a Kína-ellenességéről ismert buddhista szerzetest

– A csapat úgy gondolta, hogy a dalai láma szerencsét hozhat, és igazuk volt – válaszolta a lap megkeresésére az MLSZ sajtóosztálya. – A szövetség közölte, tisztában vannak azzal, hogy Peking érzékeny a dalai láma személyére, a magyar válogatott tagjai azonban spontán, egy szálloda halljában futottak össze a vallási vezetővel.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Szalai ennyi labdával nem tud mit kezdeni, jó vagy rossz volt Dzsudzsák? – részletes elemzés a válogatott meccsérőlKét gólt rúgott, mégsem örül SzalaiRovatok: SportTelepülés: VilágCímkék: sport, magyar sportoló, Dzsudzsák Balázs, Kínai NépköztársaságForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »