Kilépett az RMDSZ-ből Soós Zoltán

Nemcsak az RMDSZ marosvásárhelyi önkormányzati frakciójából, a szervezetből is kilépett Soós Zoltán, a marosvásárhelyi magyar összefogás polgármesterjelöltje – számol be Simon Virág a kronika.ro-n. Erre azért volt szükség, mert a hitelesség egyik fontos feltétele, hogy az összmagyar független jelölt valóban független legyen, indokolta döntését. A magyar polgármesterjelölt kedden mutatta be választási programját, amellyel egyaránt meg szeretné szólítani a magyar, a román és a roma közösséget is.

Soós Zoltán szerint a jövő alapköve a modern Marosvásárhely, amelyben mindenki otthon érzi magát, és aktív tagja a közösségnek. Jelenleg Marosvásárhelyen olyan állapotok uralkodnak, mint Gheorghe Funar idejében Kolozsváron, mutatott rá. Meg kell szólítani a fiatalokat és a befektetőket, korszerűsíteni a tömegközlekedést, és turistákat vonzani a városba, sorolta a teendőket.

„Marosvásárhely Erdély szíve lehetne, de nem az, hiszen az elmúlt 16 évben, Florea polgármestersége idején 25 ezerrel csökkent a város lakossága, magyarok és románok egyaránt elhagyták a települést. Ez részben azért van, mert ma a városvezetőnek több DNA-kivizsgálása van, mint ahány uniós projektje. A közösség erejével ezen változtatni lehet, s akkor elmondhatjuk, hogy Marosvásárhelyen miénk a jövő” – fogalmazott Soós Zoltán.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »