Kilencszámjegyű összegért játszik a Fradi és az Újpest a kupadöntőben

SportMagyarország

Kiemelt prémium jár idén a Magyar Kupa-megnyeréséért. A győztes az erkölcsi siker mellett 100 millió forintot is bezsebelhet. A Ferencváros és az Újpest szombaton este csap össze egymással.

83 év után rendeznek ismét Ferencváros-Újpest döntőt a Magyar Kupában. Igazi presztízsmérkőzésre van kilátás, amely azonban emellett anyagilag is sokat érhet a győztes.

Információink szerint az MLSZ idén kiemelten premizálja az MK-elsőséget. Ahogy arról beszámoltunk, a bajnokságban idén a dobogósokat is alaposan megjutalmazta a szövetség (200, 150 és 100 millió), de a kupadöntőnek is rangot adhat a célprémium: úgy tudjuk, a végső győztes 100 millió forintot kap majd. Arról sem árt azonban megfeledkezni, hogy ez az összeg nem “egy az egyben” a klub kasszájában landol, hiszen a játékosok általában az előre rögzített feltételek mellett külön prémiumot kapnak a kupasikerért.

A sorozatban igazából csak a győztes részesül extra prémiumban, hiszen addig megnyert párharcokért 2 millió jár a csapatoknak.

A Ferencváros bajnok jogán a BL-selejtezőben indulhat, az Újpest számára érhetne nemzetközi kupaszereplést a kupadiadal, de a lilák egyelőre 3 éves eltiltásukat töltik.

Lehetett arról hallani, hogy az Újpest fellebbezhet, de egyelőre nincs az érvényben lévő eltiltással ellentétes információ arról, hogy kegyelmet kaphatnak a lilák a nemzetközi szövetségtől.

View the full image Forrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »