Kilenc gyermekével maradt egyedül

Kilenc gyermekével maradt egyedül

Kilenc gyermekével marad egyedül egy hajdúdorogi édesapa, miután felesége pár héttel a legkisebb gyermekük megszületése után tüdőembóliában meghalt. A család megsegítésére sokan összefogtak.

A legidősebb gyerek 17 éves, a legfiatalabb alig két és fél hónapos. Gondozásuk miatt az apa dolgozni sem tud, a hajdúdorogi család most főként adományokból él. „Idegenek jöttek, akiket sose láttunk, és hoztak ajándékot a gyerekeknek. Ettől nagyobb boldogság nem kell. Csak az szomorított el, hogy ilyen helyzetbe kerültem. Bár ne kellettek volna ezek az ajándékok, inkább a feleségem mellettem lenne” – mondta Makula László.

Az adományokat részben civilek ajánlották fel, részben a Hajdúdorogi Görögkatolikus Főegyházmegye gyűjtötte. Az egyház képviselője rendszeresen látogatja is a félárván maradt gyerekeket, hogy felmérje, mire van szükségük. „Számomra külön megható az, hogy így valóban egymás sorsának a hordozói leszünk egy kicsit, amikor segítünk egy-egy ilyen családon, hiszen a szeretet parancsát gyakoroljuk” – nyilatkozta Dalanics Zoltán esperes.

A főegyházmegye azt tervezi, hogy a jövőben is segíti adományokkal a családot. Emellett támogatnák a félárván maradt gyermekek továbbtanulását is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »