Kikezdte Dr. Eva Maria Barkit a libsi osztrák sajtó- Fake News Wiener Zeitung!!!

Kikezdte Dr. Eva Maria Barkit a libsi osztrák sajtó-   Fake News Wiener Zeitung!!!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim !

Kedves Magyar Barátaim !

Hihetetlen, milyen eszközökkel dolgoznak, ha valaki számukra kellemetlen, mert nem hódol be a politikájuknak és nem akar úszni a mainstream – el  (Csak a döglött halak úsznak az árral, az élők a forrás felé haladnak). Ha nincs valódi ok, akkor kitalálnak valamit.

A “Wiener Zeitung”- ban, amelynek a tulajdonosa az osztrák állam (és mint „hivatalos“ lap minden hivatalban olvasható), egy augusztus 17-én megjelent cikkben  azzal vádolnak meg, hogy  2015 novemberében részt vettem a bécsi Corvinus szállodában a magyar „szélsőséges jobboldali“ párt, a Jobbik Bécsi Baráti Körének alapító ünnepségén.

A szépséghiba: nemcsak nem voltam jelen – sem a Corvinus szállóban, sem másutt  – hanem még meghívót sem  kaptam és nincs kapcsolatom  ezzel a baráti körrel.

Ebben az újságcikkben  azzal is vádolnak, hogy szélsőséges jobboldali honlapokon publikálok – ami így nem igaz – és hogy részt vettem a linzi “Európa védői“ kongresszuson,  ami szintén szélsőséges jobboldali rendezvénynek van minősítve. De nem említik meg a beszédem címét „Krieg oder Frieden – Globalisierte Sklaven oder freie Menschen und selbstbestimmte Völker“ (“Háború vagy béke – globalizált rabszolgák vagy szabad emberek és önrendelkezett népek“). Azt is elhallgatják, hogy az aktuálpolitikai problémákkal foglalkozom, és a beszédeim valamint  írásaim  tartalma a faktumok helyreigazítása és a jogok betartásának követelése.

Mindenki aki ismer engem tudja, hogy egyetlen pártnak sem vagyok tagja , sem belföldön sem külföldön. Egyetlen pártot sem támogatok és minden pártrendezvénytől távol tartom magam – ami természetesen nem azt jelenti, hogy nincs politikai véleményem.

Azt is kifogásolják a cikkben, hogy Angela Merkelt  Európa Sírásójának neveztem. Ezt az ő legutóbbi nyilatkozata után csak megerősíteni tudom.

Szeptember 12-én az alsóausztriai Altlengbachban előadást fogok tartani a migrációs problémáról és  Európa sorsdöntő napjairól. Ezen a rendezvényen Norbert Hofer a 3. parlament elnöke is beszédet fog tartani. Csatolmányban küldöm a meghívót.

Csatolmányban találják a Wiener Zeitung-hoz intézett levelemet is és az  újságtól kért helyreigazítást magyar fordításban.

Sajnos várható, hogy a magyarellenes támadások minden szinten fokozódni fognak és a feszültség  a Nyugat és Közép-Európa között is egyre élesebb lesz.

Csak Európa Közepén  léteznek még az Európai Értékek és a jog és az igazság  is a mi oldalunk van!

FORDÍTÁS

Wiener Zeitung GmbH

Media Quarter Marx 3.3

Maria Jacobi Gass 1

1010 Wien

Ajánlott levél                                                            Bécs, 2017. 08.22.

Hírdetés

 

Tárgy:   Újságcikk 2017.08.17. „Attilának hívták“  nyomtatott és  online            kiadás

 Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A Wiener Zeitung 2017.08.17 nyomtatott és online kiadásában megjelent „Attilának hívták“ címmel közölt cikkben nemcsak azt állítják valótlanul, hogy  részt vettem a Bécsi Jobbik Baráti körének az alapító gyűlésén, hanem teljesen hamis fényben állítanak be engem azáltal, hogy szélsőjobboldali körökkel hoznak összefüggésbe.

Nem igényel indoklást, hogy ez csorbítja a jó hírnevemet és jelentős hátrányt okoz  ügyvédi tevékenységemben.

Megfelelő információ beszerzése  alapján arra a felismerésre jutottak volna, hogy  semmilyen politikai párttal vagy mozgalommal sem bel- sem külföldön  nem vagyok kapcsolatban, sem tagság, sem más részvétel vagy támogatás formájában sem,  de még mint díszvendég sem és mindenki tudja, hogy távol állok minden párttól.

Megfelelő információ megszerzése azt is megmutatta volna,  hogy az előadásaim és az írásaim  semmilyen szélsőjobboldali eszmét nem tartalmaznak. A részben élesen fogalmazott kritikáimban  megpróbáltam a  politika területén  a tényeket helyreigazítani és az összefüggéseket feltárni, emellett mindig figyelmeztettem az alapvető jogok és szabadságjogok főleg az önrendelkezési jog betartására.

Ami a Bécsi Jobbik Baráti körét illeti: soha, semmikor nem vettem részt a rendezvényeiken, az alapítógyűlésre sem kaptam meghívót  és  nem is volt róla tudomásom. A magyarországi Jobbik Párttal és annak vezetőjével  semmilyen személyes vagy írásbeli/írásos kapcsolatom nincs és nem is volt soha, még díszvendégként sem vettem részt a pártrendezvényeiken.

Kérem a csatolt helyreigazítást leközölni,  hogy az olvasók teljeskörű tájékoztatást kapjanak.

-2-

Leköteleznének, ha alkalmat kaphatnék egy replika megjelentetésére..

Hangsúlyozom, hogy a helyreigazítás visszautasítása esetében minden jogi lépést  fenntartok.

Üdvözlettel

Dr. Eva Maria Barki

C Á F O L A T 

Az Önök rendszeresen megjelenő nyomtatványának 2017. 08. 17-i számában a hetedik oldalon, valamint az Online  kiadásban– ami a mai napig letölthető  – „Attilának hívták“ címen az alábbi állítást terjesztik:

„2015 november: A bécsi Mariahilfer Straßén , a Corvinus Hotelben egy illusztris társaság ünnepélyesen megalapítja a magyar szélsőjobboldali pártnak, a Jobbiknak a baráti körét. Jelen van Szávay István, a Jobbik alelnöke mellett a bécsi ügyvédnő Eva Maria Barki,  aki  különféle szélsőjobboldali weboldalon jelentet meg cikkeket, aki Angela Merkelt „sírásónak“  nevezi  és aki utoljára  2016 októberében lépett fel a Linzben rendezett szelsőjobboldali „Európa védői“   kongresszuson.“

Ez a  híradás Dr. Eva Maria Barkiról valótlan illetve hiányos és félrevezető.

Dr Eva Maria Barki sem a Bécsi Jobbik Baráti Kör alapítógyűlésén sem más rendezvényein  nem vett részt, nem tagja annak  és nincs tudomása arról, hogy kik a tagjai ennek a körnek.  Dr Barki a magyarországi Jobbik pártnak sem és más bel-vagy külföldi politikai  pártnak vagy mozgalomnak nem tagja.

A félrevezető hiányossággal kapcsolatban: Dr Barki nem jelentet meg cikkeket weboldalakon, hanem írásokat és kommentárokat küld  a különböző médiának, miközben nincs lehetősége azt ellenőrizni, hogy ezeket a cikkeket kik, és hol   jelentetik meg.

Ezekben az írásokban  Dr Barki mindig az aktuális problémák kapcsán megpróbálja a tényeket helyreigazítani és ismételten figyelmeztetni az alapvető-  és szabadságjogokra, valamint a nemzetközi jogra és főleg   az önrendelkezési jogra.

Üdvözlettel

Eva Maria Barki

 


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »