Kijött a börtönből, erőszakoskodott, mehet is vissza

Kijött a börtönből, erőszakoskodott, mehet is vissza

Húsz év fegyházat kapott jogerősen az a férfi, aki a szabadulása napján erőszakoskodott két nővel Győrben. A másodfokú bíróság nem hitte el, hogy csak rabolni akart.

A 30 éves férfi 2015 januárjában szabadult. Ahogy elhagyta a börtönt, két nőt próbált megerőszakolni a vád szerint. „Itt, Győrben vásárolt egy gumikesztyűt, egy gumi óvszert és egy kést. Ezen a napon ő két sértett sérelmére is bűncselekményeket követett el. Az első sértettel az egyik társasház liftjében erőszakoskodott, ennek a sértettnek sikerült elmenekülnie, s ugyanezen a napon az esti órákban az egyik győri tömegközlekedési járatról leszálló másik fiatalkorú sértett sérelmére szexuális erőszak bűntettét követte el a vádlott” – mondta Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője.

A férfi az utolsó szó jogán tagadta a szexuális erőszakot. Azt viszont beismerte, hogy bűncselekmény elkövetésére készült. „Igen, azért volt nálam kés, mert én úgy szálltam le a buszról Győrben, vagyis a vonatról, hogy én gondolkodtam azon, hogy vásárolok egy gumikesztyűt, vásárolok egy kést, és rablást fogok elkövetni. Igen, lehet, hogy nem kéne, de ezt most itt a törvényszék előtt elismerem” – mondta.

A Győri Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A férfi 20 év fegyházat kapott. „Ha valahol, akkor ezeknél a bűncselekményeknél és egy ilyen személyiségű vádlott esetében van szükség arra, hogy a középmértéket meghaladóan kerüljön a büntetés megállapításra, és ebben az ügyben is így történt” – mondta Kanics Éva tanácsvezető bíró.

Az elítélt feltételesen nem szabadulhat, a fegyházat csak a büntetés teljes idejének letöltése után hagyhatja el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »