Kijevben is üzemel az Uber

A cég közvetlenül olyan szállítókkal köt szerződést, akiknek van erre vonatkozó engedélyük, magánvállalkozók és büntetlen előéletűek.

Ezentúl Kijevben is működni fog az Uber utasszállító szolgáltatás. Az utaztatás minimális ára 40 hrivnya lesz – jelentették a cég képviselői.

A csomag a következő képen áll össze: 25 hrivnya a személygépkocsi + 4 hrivnya 50 kopijka kilométerenként, és 40 kopijkába került egy perc az úton. Csak B és magasabb osztályú járműveket fognak szolgáltatni (Toyota Camry, Hyundai Accent, Kia Rio stb). A taxi nem lehet régebben kibocsátva 2008-tól.

A szolgáltatás árát nem a sofőr, hanem a rendszer fogja kiszámolni, ezt követően pedig e-mail értesítés érkezik az utazás költségéről – írja a Korrespondent.net.

Moszkvában az autó 50 rubelbe (19 hrivnya), egy kilométer és egy perc 8 rubelbe (2 hrivnya 30 kopijka) került. Minszkben (Beloruszia) 18 000 rubel (23 hrivnya) az autó, egy kilométer 4 hrivnya 60 kopijka, egy perc pedig 62 kopijkába került.

A hagyományosnál gyorsabb és olcsóbb szolgáltatást nyújtó Uber ellen a világ számos helyén voltak már komoly tiltakozások. Februárban tiltakoztak az Uber megjelenése ellen a kijevi taxisok is. Akkor a városháza épületénél akadályozták a forgalmat és autógumikat is égettek.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›KijevCímkék: Kijev, Uber, Ukrajna, ukrajnai hírek, taxiForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »