Kijev szerint erősítést küldtek az oroszok az ukrán határra

Oroszország nagyobb létszámú és korszerűbb felszereléssel ellátott erőket telepített az utóbbi napokban az ukrán határra a Krím félsziget mentén – közölte csütörtökön Oleh Szlobodin, az ukrán határőrség szóvivője.

“Egyértelműen elmondhatjuk, hogy a március óta ott állomásoztatott orosz csapatokat most újakkal váltják fel” – mondta Szlobodin sajtókonferencián, amelyet olyan időszakban tartottak, amikor éleződik a feszültség Moszkva és Kijev között.

“Ezek a katonák modernebb felszereléssel érkeznek, és deszantosok is vannak köztük. Az elmúlt napokban megerősítjük a csapatokat a határon” – tette hozzá az ukrán szóvivő.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán azzal vádolta meg Kijevet, hogy terrorista taktikákkal próbál új konfliktust provokálni, és destabilizálni igyekszik a Krímet, amelyet Moszkva 2014-ben magához csatolt.

Szerdai közleményében Petro Porosenko ukrán elnök leszögezte: Ukrajna elítéli a terrorizmus minden formáját, a Krímet pedig kizárólag politikai-diplomáciai módszerekkel akarja visszaszerezni. Az ukrán elnök azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerdán közleményben azt állította: ukrán diverzáns tevékenységet akadályozott meg a Krím félszigeten, amit az ukrán védelmi minisztérium tagadott.

Rovatok: KülföldTelepülés: OroszországCímkék: külföld, Oroszország, orosz hadsereg, ukrán határ, Krím-félsziget, KijevForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »