Kiírták a közbeszerzést egy új budapesti Duna-hídra

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kiírta a Galvani utca és az Illatos út vonalában építendő új hid, valamint a rávezető utak tervezésére szóló nyílt közbeszerzést. A rávezetők a tervek szerint kétszer kétsávosak és összesen 7,45 kilométer hosszúak lesznek 7 csomóponttal. A budai Galvani utca felől a Csepel szigetcsúcsig tartó híd a Galvani, míg onnan tovább a pesti oldalra tartó híd a Soroksári nevet viseli – vette észre a Napi.hu a keddi Közbeszerzési Értesítőben.

Az, hogy a kormány új budapesti hidat építene júliusban derült ki, amikor a budapesti olimpiai pályázat közlekedésfejlesztési terveihez kapcsolódóan megjelent egy kormányhatározat, mely arra utasította a nemzeti fejlesztési minisztert és a nemzetgazdálkodási minisztert, hogy a projekt IKOP-támogatási lehetőségeit vizsgálja meg. Már akkor is rögzítették, hogy a tervpályázatot írjanak ki az építési engedélyezési tervdokumentációt megelőzően.

Ezt a pályázatot írták most ki, melyben a Galvani hídra egy, a Soroksári hídra több vázlatot is kér a NIF a megvalósíthatósági tanulmányában. A tervzsűri által kiválasztott szerkezetre kell majd elkészíteni az engedélyezési tervet.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben kétszer kétsávos út-, valamit híd tervezéséből legalább nettó 750 millió forint árbevétele származott. Az ajánlatok benyújtási határideje 2017. január 12. Az értékelésnél a minőség és az ár egyaránt 50-50 súlyszámmal szerepel, írja a portál.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »