Kihívója akadt a Microsoftnak: az Asus

A tajvani vállalat egy mamutcég kérésére nem mutatta még be az ar-eszközét.

A virtuális és kiterjesztett valóság technológiája még gyerekcipőben jár, így a piac sem túl tág, utóbbit például jóformán csak a Hololens képviselte ezidáig. Ám most úgy tűnik, kihívója akad a Microsoft fejlesztésének. A Cnet.com beszámolója szerint egy tajpeji expón, a Computexen az Asus vezérigazgatója, Jerry Shen elárulta, cége már elkészítette saját kiterjesztettvalóság-eszközét, de egy „nagyon nagy vállalat” kérésére még nem mutatták be. Nem tudni pontosan, melyik konkurens nem szeretné, ha a tajvani gyártó lerántaná a leplet a fejlesztéséről, de a Cnet.com jó esélyt lát arra, hogy maga a Microsoft kérte ezt, elvégre nincs sok „nagyon nagy vállalat” a piacon.

Az Asus várhatóan a jövő év elején, a Las Vegasban megrendezendő technológiai kiállításon, a CES-en mutatja be ar-eszközét, egy virtuálisvalóság-szemüveggel együtt. Ennél többet egyelőre nem tudni, a cég vezérigazgatója ezzel kapcsolatban bővebben nem nyilatkozott a portálnak. Annál bőbeszédűbb volt azonban a Zenbóval, a házirobottal kapcsolatban, amelyet a Computexen tárt a nagyérdemű elé az Asus.

Jerry Shen közölte, a robot kilenc-tizenkét hónap múlva lesz elérhető. Elmondta, tudja, hogy addig még sok idő van, de állítása szerint szerették volna felkelteni a fejlesztők érdeklődését, hogy mire piacra kerül a Zenbo, legyenek rá alkalmazások.

Hasonlóan vélekedett erről a Cnet.comnak Bryan Ma, az IDC elemzője is, aki szerint a Zenbo csak akkor lehet sikeres, ha megkapja azt a szoftveres hátteret, amelytől életképessé válik. Cuki, de alkalmazások nélkül pont ennyit is ér – fogalmazott.

Az Asus bejelentése szerint mire a Zenbo a boltok polcaira kerül, képes lesz önállóan mozogni a lakásban, felismerni az arcokat, játszani a gyerekekkel, felolvasni nekik, receptekkel segíteni a főzést, illetve kezelni a telefonhívásokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »