Kihirdették a Prosperitati otthonteremtési pályázatának eredményeit

Kihirdették a Prosperitati otthonteremtési pályázatának eredményeit

Kihirdették a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatának eredményeit. Az első körben 42 fiatal házaspár pályázatát bírálták el pozitívan.

Az alapítvány falusi házak felvásárlására kiírt pályázatának nem titkolt szándéka, hogy hosszú távon valamelyest megállítsa, vagy lelassítsa a falvak elnéptelenedését azzal, hogy fiatal házaspárok pályázati pénzekből házat vásárolhatnak maguknak faluhelyen. A házhoz jutás lehetősége, vagyis az otthon megteremtése mellett jelentős mozzanat az önfenntartó háztáji tevékenység végzésének lehetősége is.

Juhász Bálint, az alapítvány ügyvezetője a Magyar Szónak azt nyilatkozta, hogy a Prosperitatinál ez az egyik legbonyolultabb pályázati kiírás, hiszen a szakértőknek rendkívül összetett követelményeket kell figyelembe venniük, ugyanakkor rámutat arra is, mennyire fontos a független szakértők bevonása a pályázatok elbírálásánál.

A szakmai értékelők pontozása alapján kialakult lista szerint, amelyen első körben 42-en szerepelnek 76-123 közötti pontszámmal, a második körben megtörténik a pályázatok helyszíni műszaki ellenőrzése is. A megítélt összegre támogatási szerződést csakis azokkal a pályázókkal köthet az alapítvány, akik pályázata megfelel a helyszíni ellenőrzésen is, s amelyeket a magyarországi támogató jóváhagy a helyszíni jegyzőkönyvek alapján. Azok a pályázók, akiknek a pályázata nem felel meg a helyszíni ellenőrzésen, nem köthetnek szerződést az alapítvánnyal, azaz ezúttal elesnek a támogatástól. A forrás függvényében az értékelők még további 22 pályázatot talált megfelelőnek, akik az értékelésnél 62 és 75 pont között kaptak.

A pályázati eredmények itt tekinthetők meg.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »