Kihallgatásra rendelték be Kárpátalja kormányzóját a Majdanon történtek ügyében, de ő nem fog megjelenni

Hennagyij Moszkal elmondta, hogy mivel ő a Kárpátaljai Állami Közigazgatás vezetője, ezért nincs joga elhagyni Kárpátalja területét az Elnöki Adminisztráció és az ukrán kormány engedélye nélkül.

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója bejelentette, hogy nem fog megjelenni az ukrán főügyészségen, ahol a Majdanon 2014 januárjában-februárjában történtek ügyében szeretnék kihallgatni – közli a RIA Novosztyi.

A kormányzó elmondta, hogy mint a Kárpátaljai Állami Közigazgatás vezetője, az Elnöki Adminisztráció és az ukrán kormány engedélye nélkül nem áll jogában elhagyni a megye területét.

Korábban írtunk róla, hogy Ukrajna főügyészsége kihallgatásra rendelte be Petro Porosenko államfőt a kijevi főtéren, a Majdanon 2014 januárjában-februárjában történtek ügyében.

Ukrajna Főügyészsége kihallgatásra hívja Andrij Parubijt, a Legfelsőbb Tanács elnökét is.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Moszkal nem hisz abban, hogy megtalálják a Kijevben megölt újságíró gyilkosátElégedetlen a kárpátaljai polgárőrségek működésével Hennagyij MoszkalMoszkal elmondta, mi okozott árvizet KárpátaljánRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Hennagyij Moszkal, ukrán főügyészség, Majdan, kihallgatás, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán válságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »