Kigyulladt a gimnázium Balatonalmádiban

Kigyulladt a balatonalmádi gimnázium szerda délután. Az épületben diákok már nem tartózkodtak, így senki nem sérült meg.

Ismeretlen okokból kigyulladt Balatonalmádiban a Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium tetőszerkezete szerda délután – közölte a Napló Online. A tűzesetről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is beszámolt: a cikk szerint a napkollektorok égtek a Rákóczi Ferenc utcában lévő épületen, így riasztották Balatonfűzfő és Veszprém hivatásos tűzoltóit.

Az iskola igazgatója, Dudásné Pirik Mariann arról beszélt a Napló Online-nak, hogy az épületet voltaképpen csak nemrég újították fel. Hozzátette, hogy az eset szerencsére tanítás után történt, és senki nem sérült meg. Az intézményben a tűz keletkezésekor Dudásné néhány kollégája tartózkodott, a lángokat pedig a kollégiumból, illetve az utcáról is észlelték. A tüzet a tűzoltók rövid idő alatt eloltották, majd hozzáfogtak az épület kiszellőztetéséhez.

A gimnáziumban keletkezett tűzről tett ki videót a Facebook-oldalára Kész Zoltán, Veszprém független országgyűlési képviselője. Mint írta, a felvételt a fia készítette a kollégiumból, a tanítás pedig ezen a héten elmarad az iskolában.

 

Az intézményben összesen 337 diák tanul.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »