„Kifütyülik” a Liga 1-es sípmestereket – Felzárkózott a Kolozsvári CFR

„Kifütyülik” a Liga 1-es sípmestereket – Felzárkózott a Kolozsvári CFR

A Kolozsvári CFR nyerte meg 3-1-re az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság erdélyi rangadóját Marosvásárhelyen, az ASA ellen, ám a hétvégi 11. forduló mégis a medgyesi és a botoșani-i összecsapásokon elkövetett játékvezetői hibáktól volt hangos. 

botdin554_b

A Gaz Metan által, a Voluntari ellen 1-0-ra megnyert meccset követően ugyanis Marius Avramnak felrótták, hogy nem állította ki Iulian Cristeát, amikor a 16. percben lekönyökölte a vendégek csatárát, Florin Cernatot – akinek helyre kellett rakni a vérző orrát. A másik összecsapáson pedig – amelyen a Dinamo 2-1-re kikapott – a Lucian Rusandru által diktált büntetőt tartották a szakemberek ellentmondásosnak, és döntései miatt a vendégeket edző Ioan Andone már a meccs alatt is megpróbálta felelősségre vonni. A botoșani-i találkozó utáni nyilatkozatában rámutatott, hogy ez nem az első alkalom, amikor a bíráskodás következtében kapnak ki, szerinte külföldi sípmesterekre lenne szükség.

Hozzá hasonlóan Ionuț Negoiță klubtulajdonos is meggyőződéssel állította, hogy már az ötödik alkalommal károsították meg őket. „Nem tudom, hogy szándékos-e vagy sem, én azt tudom, hogy kilopják a szemünket. Ez már meghaladja a jóérzés határát, valaminek történnie kell, valami tiltakozási módot találnunk kell ez ellen” – fogalmazott. Még a visszalépésüket is kilátásba helyezte, mert szerinte ilyen körülmények között nincs értelme pénzt költetnie a csapat szerepeltetésére. A vitatott tizenegyest amúgy Elek Róbert harcolta ki. „Éreztem a hátamnál egy lábat és azonnal elestem. A helyzet határeset volt, de természetes, hogy a tizenhatoson belül minden szabálytalanságot megbüntetnek. Mi örülünk annak, hogy megnyertük ezt a találkozót” – nyilatkozta a DigiSportnak.

A Botoșani ezzel a sikerrel három ponttal megelőzte a Dinamót, amely a hétfői Chiajna–Târgu Jiu-i Pandurii (20.30) meccsig 16 ponttal állt az összetett 5. helyén. Hozzá hasonlóan a Medgyes is 16 pontnál tart, de már csak két pont az előnye a Kolozsvári CFR előtt. A fellegváriak dacára annak, hogy hat pont levonással kezdték a szezont, már a 8. helyen tanyáznak, most hétvégén megelőzték a Iași együttesét is. A moldvaiak ugyanis Nicolo Napoli edző megfogalmazása szerint szégyenteljes 1-0-s vereséget szenvedtek el a sereghajtó Temesvári Politól, amely eddig nyolc pontot dolgozott le a 14 pontlevonásos büntetéséből. Kettővel többet, mint az ASA, ám az csak hat pont hátrányból indult, ezért nulla ponttal maradt a 13. helyen.

A Viitorul–Giurgiui Astra és a Steaua–Craiova mérkőzéseket vasárnap este rendezik, azok után, hogy a román bajnok csütörtök este 4-0-ra kikapott az AS Róma vendégeként az Európa Liga második fordulójában, a listavezető bukaresti együttes viszont pontot szerzett otthon a spanyol Villarreal elleni 1-1-es döntetlennel. Előbbi az E csoportban nulla ponttal sereghajtó a négypontos olaszok, a Bécsi Ausztria (4 pont) és a Viktoria Plzen (2) mögött. Az L jelű négyesben a Steaua is az utolsó helyen áll, mert a Villarreal (4 pont), a Zürich (3) és az Osmanlispor (3) is megelőzi őt.  


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »