Kiesett Uruguay a Copán

Kiesett Uruguay a Copán

Kiesett Uruguay a Copa Americán, miután második meccsén 1-0-s vereséget szenvedett Venezuelától. A csoport másik meccsén Mexikó 2-0-ra verte Jamaicát.

Az első fél óra eseménytelenül telt, mígnem a 36. percben Guerra révén labdát szereztek a venezuelaiak a felezővonal közelében. Guerra még egy kicsit vezette a labdát, majd jó 50 méterről kapura lőtt, amit a visszafutó Muslera még bravúrral a felső lécre tolt, ám a kipattanóra Salomon Rondón ért oda elsőként, és megszerezte a vezetést Venezuelának.

Uruguay töretlenül próbálkozott az egyenlítésért. A 67. percben ráadásul a játékvezető egy jogos tizenegyestől fosztotta meg az urukat – Cavani ellen követtek el szabálytalanságot a tizenhatoson belül, a bíró sípja azonban néma maradt. A kontrából pedig Venezuela végleg eldönthette volna a meccset, Penaranda azonban a kapusba lőtte a ziccert, így maradt az egy-nulla.

A meccs végén még Luis Suárez is a középpontba került, bár nem úgy, ahogy szerette volna. A Barcelona klasszisa tört, zúzott, mivel hiába kezdett el bemelegíteni, nem léphetett pályára. Oscar Tabarez kapitány sérültlistára tette, vagyis a meccskeretben sem szerepelt.

A meccsen több gól nem született, és mivel Uruguay az első meccsén 3-1-es vereséget szenvedett Mexikótól, eldőlt, hogy nem juthat tovább a csoportból. A csoport másik meccsén Mexikó 2-0-ra legyőzte Jamaicát, így biztossá vált, hogy a C jelű négyesből Mexikó és Venezuela lehet ott a legjobb nyolc között. Szombat hajnalban Chile–Bolívia, valamint Argentína–Panama mérkőzéssel folytatódik a Copa.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »