Kiemelt beruházás lesz a HB Reavis budapesti felhőkarcoló-csoportja

Kiemelt beruházás lesz a HB Reavis budapesti felhőkarcoló-csoportja

A Napi.hu információi szerint a kormány kiemelt beruházássá nyilvánítja a budapesti Váci út és Róbert Károly körút sarkára tervezett, három 90 méter magas toronyból álló irodaház komplexumot. A tervezett objektum annak a HB Reavis-nek az álomprojektje, akik nemrég a Radetzky-laktanyából akartak üzletközpontot fabrikálni.

A kormány honlapján megjelent tervezet egyelőre a több mint 100 milliárd forintos beruházással kapcsolatos összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nyilvánítja nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé.

A kiemelt jelleg miatt első fokú építésügyi hatóságként az V. kerületi kormányhivatalt, másodfokon eljáró hatóságként pedig a főváros kormányhivatalát jelöli ki a kormány a tervezetben.

Itt már valószínűleg nem lesznek olyan “aprócska” fennakadások, mint a Radetzky-laktanya kapcsán volt a szabálytalan építései engedély, és a budapesti ingatlanpiac trónusára pályázó multicég egy lépéssel közelebb kerülhet a céljához.

Még jó, hogy a HB Reavis ilyen magas polcon rendelkezik barátokkal, hiszen a kiemelt jellegnek hála olyan apróságokkal sem kell majd bíbelődniük, mint az építészeti-műszaki tervtanácsi vélemény beszerzése, a településképi véleményezési eljárás lefolytatása, továbbá a településképi bejelentési eljárásnak sem lesz helye. Sőt, egy másik döntés szerint környezeti hatásvizsgálatra sem lesz szükség.

Tényleg hihetetlen a csillagok ily szerencsés együttállása.

A beruházás a tervek szerint a a Budapest XIII. kerületi Váci út – Árboc utca – Esztergomi út – Róbert Károly krt. által határolt területen, a volt Volán buszpályaudvaron valósulhat meg, ami a Váci Corner Offices mellett a cégnek már a második irodaház-beruházása lenne a környéken.

Az elérhető dokumentumok alapján a beruházó – három toronyban – 90 méter magas irodaházat kíván építeni, ezek összesen 7 ezer négyzetméteresek, de készül további 4 épület is, közel 8 ezer négyzetméterrel. A mélygarázsban 2400 autó helyezhető majd el.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »