Kiegyenlített küzdelem az Elefántokkal – Storck elégedett

Kiegyenlített küzdelem az Elefántokkal – Storck elégedett

Az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott az Afrika-bajnok elefántcsontparti csapattal a Groupama Arénában rendezett pénteki barátságos mérkőzésen, amelyen először találkozott egymással a két együttes.

magyel534_b(fotó: MTI)

A magyar szurkolók egy élőképpel köszöntötték a válogatottat: zászlókból a piros-fehér-zöld trikolór rajzolódott ki a 102. mérkőzésével válogatottsági rekorderré váló Király Gábor kapuja mögött – számolt be az MTI.

Az első negyedórában tapogatózó játék volt, egyik fél sem diktált komoly iramot, a magyarok próbálkoztak támadásvezetéssel, de az akciókat gond nélkül hatástalanították az elefántcsontpartiak, akik viszont ellentámadásba már ritkán csaptak át. Az egyetlen komolyabb helyzet Pintér 12 méteres lövése volt, de abba belevetődött egy védő. Később sem változott a játék képe. Bernd Storck magyar szövetségi kapitány csapata kezdeményezőbb volt, többet birtokolta a labdát, kereste a rést a vendégek védővonalán, de nem találta, így pedig egyik kapusnak sem akadt dolga.

Ezen az ellenfél támadásait végig rendkívül hatékonyan szűrő Nagy Ádám nagyszerű kiugratása változtatott, ugyanis Gyurcsó ziccerbe került, s ekkor Gbohouónak nagyot kellett védenie. Ezt leszámítva Kleinheisler agresszivitása okozott némi gondot a vendég védőknek, akik a Werder Bremen játékosának letámadása miatt gyakran eladták a labdát.

A csapatok ott folytatták a második félidőben, ahol az elsőben abbahagyták. Annyi különbséggel, hogy ezúttal az afrikai együttes vezetett egy veszélyes ellentámadást, de mivel túl magas volt a beadás az üresen álló Kalounak, így a fejese fölé szállt. Storck hiába cserélt be egyre több támadószellemű játékost – sorrendben Gerát, Nikolicsot és Bödét –, a mezőnyfölény fokozódott, de nem lett veszélyesebb a magyar csapat játéka. Az utolsó negyedórára a magyar rohamok is alábbhagytak, így bár Storck együttese többet tett a győzelemért, meg kellett elégednie a döntetlennel.

A magyarok kezdő kapusa, Király Gábor 102. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, ezzel megdöntötte a válogatottsági rekordot, amelyet eddig Bozsik Józseffel, az Aranycsapat legendás játékosával tartott közösen. Bernd Storck szövetségi kapitány újoncokat is avatott Sallai Roland és Vida Máté személyében.

A német szakember a mérkőzés után elmondta: elégedett a játékosok teljesítményével és főleg az első félidőben látottakkal. „Büszkék lehetünk rá, hogy Afrika bajnokával ilyen mérkőzést tudtunk játszani – értékelt a magyarok szövetségi kapitánya. – A másodikban már a különböző rendszerekkel kísérleteztünk, több támadót is becseréltem”.

Storck kifejtette, több játékosa, így Kleinheisler, Szalai, Dzsudzsák és Nagy Ádám nem kapott megfelelő meccsterhelést az elmúlt négy-hat hétben, ezt figyelembe véve pedig különösen jó teljesítményt nyújtottak. Hozzátette, még sok munka vár csapatára a hétfőn kezdődő második ausztriai edzőtáborban.

„Jó barátságos mérkőzést láthattunk annak ellenére, hogy nem született gól. Az első félidőben nem voltam elégedett, túl sok teret engedtünk a magyaroknak. A második játékrész már tetszett, mert jobban szűrtük az akciókat és helyzetünk is volt” – mondta Michel Dussuyer, az elefántcsontparti válogatott francia szövetségi kapitánya, aki hozzátette, jelenleg fiatalítás zajlik csapatánál.

A magyarok még egy meccset játszanak a június 10-én kezdődő franciaországi kontinensviadal előtt: június 4-én a világbajnok németek vendégei lesznek Gelsenkirchenben.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »