Kidobnak Belgiumból egy saríát propagáló terroristát

Kidobnak Belgiumból egy saríát propagáló terroristát

Eljárást indított az antwerpeni bíróság azzal a céllal, hogy visszavonja a Sharia4Belgium terroristacsoport vezetőjének belga állampolgárságát – közölte a La Libre Belgique belga napilap csütörtökön.

Indoklásában a bíróság hangsúlyozta, hogy a marokkói-belga kellős állampolgárságú Fouad Belkacem “folyamatos veszélyt jelent a társadalomra, valamint megsértette az alapvető belga állampolgári kötelességeit”.

A tájékoztatás szerint az állampolgárság megvonása esetén Belkacemet visszaküldhetik Marokkóba, amit hivatalos bírósági kiadatás is kísérhet, ha a marokkói hatóságok büntetőeljárást kívánnak folytatni az ügyben.

A bíróság december 21-én hirdet ítéletet.

Az antwerpeni bíróság január végén tizenkét év börtönbüntetésre ítélte első fokon Belkacemet, a hivatalosan korábban már feloszlott szalafista szervezet vezetőjét, valamint 30 ezer euró (mintegy 9 millió forint) megfizetésére kötelezték.

A terroristacsoport egyebek között harcosokat toborzott a Szíriában küzdő dzsihadisták számára Belgiumban, legfőképpen Antwerpenben és környékén. A 33 éves Belkacem utcai demonstrációkat szervezett, és videoüzenetben követelte az iszlám jog bevezetését Belgiumban.

A bíróság szerint Fouad Belkacem fiatalok radikalizálásáért és szélsőséges tanok terjesztéséért felelős, és ezek a tevékenységek nem egyeztethetők össze a demokratikus értékekkel.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »