Kiderült, milyen lesz a Bernabéu

Kiderült, milyen lesz a Bernabéu

Behúzható tetőt kap a Real Madrid stadionja, a Santiago Bernabéu. Lehet, hogy új neve is lesz.

A spanyol klub ezt azután jelentette be a polgármester, Manuela Carmena jelenlétében, hogy sikerült tető alá hozni a stadionrekonstrukcióról szóló megállapodást a madridi városvezetéssel. A klub elnöke, Florentino Pérez keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a homlokzat megújítását is magába foglaló projekt 400 millió euróba (121,7 milliárd forintba) fog kerülni, a kivitelezés jövőre indul, s várhatóan 2020-ban fejeződik be.

„A Santiago Bernabéu drámai átalakulásának lehetünk majd szemtanúi – hangsúlyozta az elnök. – A stadion Madrid emblematikus látványosságainak egyike, s azt akarjuk, hogy a világ egyik legjobb stadionja és a főváros erejének megkérdőjelezhetetlen szimbóluma legyen.”

A Real Madridnál már hosszú ideje napirenden volt a stadionrekonstrukció, ám a város ellenállása miatt eddig nem valósulhatott meg: az eredeti tervek között egy szálloda és egy bevásárlóközpont építése is szerepelt. A tervezett irodák közül több a külvárosban, a csapat edzőközpontjában kap majd helyet, míg a stadion melletti egyik parkoló helyén közösségi tér létesül, az új tető pedig segíteni fog a zaj csökkentésében.

„A megegyezéssel egy olyan modernizációs, átalakítási folyamat kezdődik meg, amely avantgárd építészeti ikonná teszi stadionunkat” – fejtette ki Pérez. Kiemelte, az aréna meg fogja tartani a klub legendás alakjának nevét, de mint elmondta, „lehet, hogy kapni fog egy »vezetéknevet« a szponzoroktól, mint annyi más stadion a világ más részein”.

„Az egyezség elősegíti a stadion modernizációs projektjét, egyúttal a városi környezet javítását szeretett Bernabéunk körül” – hangsúlyozta Manuela Carmena.

A Santiago Bernabéu Stadiont 1947-ben adták át, legutóbb az 1982-es világbajnokság előtt újították fel, azóta csak kisebb munkálatokat végeztek rajta. Az aréna az átalakítások után is megtartja 81 ezer férőhelyét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »