Kiderült, miért nem megy Matolcsy az Eb-re

Szurkolói busszal szeretett volna kiutazni az Európa-bajnokságra a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

Rémhírnek nevezte Matolcsy György jegybankelnök, hogy rosszul állna a magyar gazdaság a legújabb kormánypárti napilapnak, az ingyenes, aluljárókban osztogatott Lokálnak adott interjúban. (A hetilapból napilappá átalakult sajtótermék első lapszámáról itt meséltünk bővebben.)

Matolcsy szerint a bruttó hazai össztermék január és március között 0,8 százalékkal csökkent 2015 végéhez képest, amire négy éve nem volt példa, éves alapon viszont 0,9 százalékkal bővült a GDP. A Magyar Nemzeti Bank elnöke a lap csütörtöki számában azt mondta: a következő negyedévben a GDP visszafogott, az év második felében pedig intenzívebb növekedésére lehet számítani. Matolcsy György 2016-ra 2-2,5 százalékos GDP-növekedést vár.

A jegybankelnök itthonról követi majd a pénteken kezdődő Európa-bajnokság meccseit. – Az elfoglaltságaim közbeszóltak, pedig még meghívást is kaptam az egyik szurkolói buszra, és úgy terveztem, hogy velük tartok. Aztán sajnos kiderült, hogy nem lesz rá időm – magyarázkodott a kormánypárti napilapnak.

Amely azonban a jegybanki alapítványi költések nyomán kialakult botrányról nem kérdezte Matolcsy Györgyöt. A Magyar Nemzet viszont igen, egy hónappal ezelőtti interjúnkat (amelyben annyiszor elhangzott, hogy „blöff”) itt találja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »