Kiderült, honnan van pénze Habonynak

Egy 2015-ös adóhatósági vizsgálatból kiderült, hogy miből volt bevétele Habony Árpádnak 2009 és 2013 között. Barátok dobtak össze számára nagyjából 54 millió forintot, de azért állásai is voltak – derül ki a 444.hu írásából.

2009 nyarán hét évre, kamatmentesen 20 millió forintot kapott Habony Árpád attól a Tombor Andrástól, aki az első Fidesz-kormány idején Orbán Viktor biztonságpolitikai főtanácsadója volt, jelenleg a Tokaj-Hegyalja Fejlesztési Tanács elnöke, az állami Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottságának elnöke, és egy kockázati tőkével foglalkozó befektetési cég, a Morando résztulajdonosa – osztotta meg információit a 444.hu. A portál forrásként arra hivatkozik, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal még 2015 tavaszán vizsgálatot indított Habony Árpád ellen, kiderítendő, hogy honnan és mennyi jövedelme volt a kormány nevesíthetetlen eminenciásának 2009 és 2013 között. Az írás szerint Habony együttműködő volt, több dokumentumot is bemutatott, melyekből az is kiderült, hogy nem csak Tombor Andrást tudhatja nagylelkű barátai között Habony, hanem Andy Vajnát is, aki két részletben összesen 150 ezer dollárt, nagyjából 34 millió forintot adott kölcsön, szintén eltekintve a kamatoktól. A cikk szerint a “hiteleket” 2015 végéig kellett visszafizetnie Habonynak.

A 444.hu írásából azért az is kiderül, hogy Habony nem csak halmozta a kölcsönöket, hanem munkajövedelmei is voltak, így például a NAV-nak benyújtott papírjai szerint 2009-ben az Adriatiq Islands Group nevű cégnél havi átlag egymillió forint körül kereshetett, a cégcsoport Vitézy Tamás üzletember érdekeltségébe tartozott. 2010-ben az Atticus Investments Zrt-től kapott alig négymillió forintot egész évben. Ezt a céget a korábban századvéges Heim Péter és a Heti Választ egykor birtokló, jelenleg a MET-nél vezető Lantos Csaba alapították. 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban is volt Habonynak jövedelme a Press and Belt Kft-től, ahol Habony bruttó 3,5 millió forint körüli összegeket keresett évente. 2013-ban Habonynak volt egy szerényebb jövedelme a Brand Lab Kft-től is – írta a 444.hu.

Így most már tudjuk, hogy miből futja a Fidesz korifeusait kínos magyarázkodásra kényszerítő, titkos kamarillapolitikát folytató Habonynak luxus gépkocsikra, öltözetekre, táskákra, ibizai mosolygásra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »