Kicselezték a cigistopot egy konstancai bárban

Kicselezték a cigistopot egy konstancai bárban

Nonprofit egyesület székházává alakult egy konstancai bár, hogy 60 tagja büntetlenül dohányozhasson. A kocsma tulajdonosai a dohányzásellenes törvénynek azt a passzusát akarták „kihasználni”, amelynek értelmében a füstölés megengedett lakásokban, és minden olyan helyiségben, ahol nem zajlik gazdasági tevékenység. 

consrock2_b

A Konstanca Rock Közösség Egyesületet pár nappal a dohányzást tiltó törvény március 17-ei életbelépése előtt hozták létre. „Kár lenne elveszíteni azt a teret, ahol találkozhatunk és jól szórakozhatunk” – mondta az egyik kezdeményező.

A székházba csak az egyesület tagjai és azok meghívottai mehetnek be, alkoholt is fogyaszthatnak, anélkül, hogy hivatalosan fizetnének érte, viszont bizonyos összeggel hozzájárulhatnak az egyesület költségvetéséhez. A dohányzásellenes törvény életbelépése után alig két héttel módosítanák a jogszabályt: speciális dohányzóhelyiségek kialakítását javasolják a szenátus jogi bizottságának tagjai a nyilvános, zárt helyeken való cigarettázást tiltó törvény enyhítéseként.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »