Kicsaptak egy katolikus papot, mert erotikusan bizalmaskodott kiskorúakkal

Kicsaptak egy katolikus papot, mert erotikusan bizalmaskodott kiskorúakkal

Az utóbbi időben gyakran felmerülő kérdések tisztázása végett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Hivatal közölte, hogy egy aktív és eredményes lelkipásztori munkát végző pap ellen kifogások merültek fel egyes kiskorúakkal kapcsolatos, az Egyházi Törvénykönyv szerint büntetendő cselekmények ügyében, amelyek az erotikus jellegű, túlzott bizalmaskodás körébe tartoznak.

Az Egyházmegye értesülései szerint korábban világi bíróság is foglalkozott az üggyel, azonban nem szabott ki semmilyen büntetést. Az egyházi hatóság széles körű vizsgálatot folytatott, a Hittani Kongregáció útmutatásait követve. A felmerült tények alapján közigazgatási büntetőeljárás került lefolytatásra, amelynek eredményeként az illetékes egyházi hatóság

az érintett papot mindennemű papi tevékenységtől eltiltotta.

számol be a Magyar Kuríron megjelent egyházi közlemény. Az érintett pap a döntést elfogadta. Minden kétértelmű vagy esetleg erotikus érzelmeket keltő cselekmény megelőzése érdekében az egyházmegye szabályzatot állított össze a kiskorúakkal foglalkozók viselkedésének helyes módjáról és a munkájuk során tudatosítandó szempontokról.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »