Kibertámadás: még nincs vége?

Kibertámadás: még nincs vége?

Biztonsági szakértők arra számítanak, hogy amikor ma reggel az emberek a munkahelyükön bekapcsolják számítógépüket, újabb, a korábbinál is intenzívebb fázisába lép a kibertámadás. Az Interpol és az Europol vezetői szerint tehát tovább nőhet a kibertámadás áldozatainak száma annak ellenére, hogy rájöttek a zsarolóvírus kulcsára.

A vírus péntek óta legalább 150 országban összesen 200 ezer célpontot támadott meg, ilyen globális méretű támadásra eddig nem volt példa.  Arról még mindig nincs hír, ki állhat az akció mögött.  A zsarolóvírust szakértők szerint az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynökségétől lopták el, más hackerszoftverekkel együtt. A kártevő a Windows operációs rendszerek egyik sebezhetőségét használja ki.

Egy michigani biztonsági szakértő megvizsgálta a vírust és szerinte annak készítője nem rendelkezett túl sok tapasztalattal.  „A támadásért felelős személy vagy személyek szerintem nem túl tapasztaltak, sőt, amatőrnek tűnnek – fejtette ki Darien Huss, biztonsági kutató mérnök.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »