Kiállt a birkózó szövetség az érmétől megfosztott Lőrincz mellett

Kiállt a birkózó szövetség az érmétől megfosztott Lőrincz mellett

MTI nyomán

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) a Magyar Olimpia Bizottsággal (MOB) egyeztetve jelzi aggályait a nemzetközi szövetség (UWW) vezetésének és megvizsgálja az esetleges jogorvoslati lehetőséget a Lőrincz Viktort sújtó bíráskodás miatt.

“A bronzéremért vívott mérkőzés a versenyzők részéről szabályos, kemény küzdelem volt. Viktor kiválóan, kezdeményező szellemben és okosan birkózott, mindent megtett a bronzérem elnyeréséért. Ugyanakkor a mérkőzésvezetők sajátos döntései miatt vitatható végeredmény született”

– olvasható a magyar szövetség keddi közleményében a kötöttfogásúak 85 kilós súlycsoportjának hétfői küzdelmeivel kapcsolatban.

Lőrincz Viktort csak a bírók tudták legyőzni a bronzmeccsen

Az UWW hatályos szabályzata szerint óvás nem létezik, a szőnyegen kihirdetett eredmény semmiféle módon nem változtatható meg.

“Ennek ellenére a Magyar Birkózó Szövetség a MOB-bal egyeztetve jelzi aggályait az UWW vezetése felé, és megvizsgálja az esetleges egyéb jogorvoslatok lehetőségét. Az MBSZ teljes mellszélességgel kiáll Lőrincz Viktor mellett, akit a hazai birkózótársadalom az olimpia hőseként, s egyben érmeseként tisztel”

– szögezi le az MBSZ.

De milyen zászlót lengettek a németek?

A botrányos pontozáson túl a mérkőzés közben feltűnő, török nemzeti szimbólumokkal kidekorált német zászló is borzolja a kedélyeket Lőrincz Viktor és a német színekben birkózó Denis Kudla összecsapása után.

 

Tovább->

Lőrincz 3-2-re vezetett a német Denis Kudla ellen, amikor fél perccel a meccs vége előtt a bíró – érthetetlen okból – megintette a magyar versenyzőt 3-3-ra alakítva az állást, s mivel így az ellenfél szerezte az utolsó pontot, ő nyerte a helyosztót, Lőrincz pedig ötödik lett.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »