Kialakult az idei PénzSztár verseny döntőjének mezőnye

Kialakult az idei PénzSztár verseny döntőjének mezőnye

A versenyre rekordszámban benevezett, 1240 négyfős csapatból mára csak 4 maradt. Az utolsó előtti megmérettetésen, a Budapesti Gazdasági Egyetemen megrendezett elődöntőben nyolc team küzdött meg egymással. Ahogyan az megszokott, a PénzSztár versenyzőinek változatos témák és feladattípusok során kellett számot adniuk pénzügyi, gazdasági és vállalkozási ismereteikről, kreativitásukról, rátermettségükről. Az ötfős szakmai zsűriben foglalt helyet Konkoly Miklós, a Budapest Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, Sinkáné dr. Csendes Ágnes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóügyi szakfőigazgatója, Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója és Tevanné dr. Südi Annamária, a Gazdasági Versenyhivatal főtitkára. A testület elnöke Dr. Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora volt.

A fordulóban kvízkérdések, mozaikszavak, tippelős játékok, számítási és elemzési feladatok szerepeltek. A csapatoknak egy képzelt riportot kellett készíteniük egy előre meghatározott ország miniszterelnökével, valamint eljátszaniuk egy állásinterjút, amelyen az egyikük a HR vezetőt, a másikuk a jelentkezőt alakította. A csapatoknak ezután 3 perces, saját készítésű videóban kellett bemutatniuk régiójuk gazdasági helyzetét, pénzügyeit, jellegzetességeit. Érdekesnek bizonyult az a feladat, melynek során a versenyzőknek egy-egy adott pénzpiaci termékre vonatkozóan kellett fantáziadús, az ügyfelek számára előnyös, de piaci szempontból is reális feltételeket tartalmazó ajánlatot kidolgozniuk és prezentálniuk.

A döntőbe jutott csapatok:

Gazdmanók (Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
Kasszaőrök (Tatabányai Árpád Gimnázium)
Mind arany (Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium)
Mon(k)ey Managers (Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium)

A döntő négy csapata december 7-én, a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében tartandó országos döntőben méri össze a tudását. A győztes csapat minden tagját a Budapest Bank 100 ezer forinttal, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége pedig egy-egy okostelefonnal díjazza, de a versenyzőkre további nyeremények is várnak. A szervezők olyan tudásalapú szakmai díjakkal – továbbképzésekkel és tréningekkel – is készülnek a csapatok díjazására, amelyek a verseny célját támogatják.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »