Kiakadtak a szocik Veres feleségének kinevezésén

Mélyen megdöbbentette a szocialistákat Dobolyi Alexandra nagyköveti kinevezése – mondta a Hír TV-nek az MSZP kommunikációs igazgatója.

Nyakó István emlékeztetett: nem ez az első eset, hogy a Fidesz ellenzéki politikusoknak kínál állást, szerinte azonban ezt nem az illető szakmai életútja, hanem az ellenzék megosztása érdekében teszik a kormánypártok. Nyakó szerint Dobolyi Alexandrának már csak a lelkiismeretével van elszámolnivalója, de azt is hozzátette: nem jósol nagy jövőt férjének sem. Veres János korábban a Gyurcsány-kormány pénzügyminisztere volt, jelenleg pedig az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.

„Nehezen tudom azt elképzelni, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei párttagság előtt ezt a történetet, hogy fogja tálalni. Nagyon nehezen tudom azt elképzelni, hogy azok az emberek, akik Szabolcs-Szatmár Bereg megyében is, akik nagyon nehéz helyzetben vannak, mert vállalják a baloldaliságukat, vállalják a szocialista tagságot, esetleg szavazókörben ültek, esetleg plakátragasztók voltak, vagy önkormányzati képviselők voltak, és most nem kapnak állást, a családtagjaik is meg vannak bélyegezve, tulajdonképpen az egzisztenciális éhhalál szélén vannak, szóval nehezen tudom azt elképzelni, hogy szemet hunynának ezen dolog felett” – fogalmazott Nyakó István.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »