Kiadták az egyik legkeresettebb amerikai bűnözőt

A brazil hatóságok kiadták az Egyesült Államoknak az egyik legkeresettebb amerikai bűnözőt, aki a vád szerint egy szekta vezetőjeként kiskorú lányokat erőszakolt meg.

Az 54 éves Victor Arden Barnard az Egyesült Államok 15 legkeresettebb bűnözőjének listáján szerepelt, és brazil igazságügyi források helyi idő szerint szerdán közölték, hogy átadták őt az amerikai hatóságoknak. A férfi 2014-ben hagyta el az Egyesült Államokat. Tavaly vették őrizetbe egy északkelet-brazíliai üdülővárosban. Fogva tartása alatt állítólag öngyilkosságot kísérelt meg.

A szektát River Road Fellowship néven alapította az Egyesült Államok északi részén található Minnesota szövetségi államban, s több tanú állítása szerint a gyülekezet vezetőjeként rendszeresen megerőszakolta a szektatagok kiskorú lányait 2001 és 2009 között, az általa szervezett üdülőtáborokban. A visszaélésekre úgy derült fény, hogy 2009-ben két lánynak sikerült megszöknie a táborból, és jelentették a rendőrségnek a velük történteket.

A nyomozás során az egyik áldozat elmondta, hogy 11 éves volt, amikor családja 1998-ban csatlakozott a közösséghez, a szektavezető pedig két éven belül szexuális kapcsolatot létesített vele Isten akaratára hivatkozva.

Igazságügyi források szerint a férfi azt állította, hogy a nemi erőszakcselekményeket Krisztus nevében követte el, akinek ő a földi képviselője. A férfit összesen 59 rendbeli szexuális bűncselekménnyel vádolják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »