KfW: Nincs veszélyben a palicsi projekt

KfW: Nincs veszélyben a palicsi projekt

A Palicsi-tó rekultivációjának projektje nincs veszélyben, közölte az RTV-vel Jasmina Vulović, a Német Fejlesztési Bank (KfW) szerbiai irodájának igazgatóhelyettese.

Elmondása szerint nincsenek nagyobb késlekedések a 6,5 millió euró értékű projekt megvalósítása terén.

„A projekt semmiképpen sincs veszélyben. Várhatóan 2017 elején írják alá a szerződést a projekt pénzeléséről, az év második felében pedig a német szakember is megérkezik” – mondta Vulović.

Mint arról hírt adtunk, egy évvel ezelőtt jelentették be a szóban forgó projekt kivitelezését, amely a víz minőségének javítására irányul, továbbá várhatóan kiépítik Palicson a csatornahálózatot, amelyet összekötnek egy tisztítóberendezéssel, ezzel pedig megakadályozzák a tó további szennyezését. A Palics-Ludas közvállalat a tervek szerint húszméteres védőhálót épít a tó köré, rendezik a tó halállományának összetételét, s figyelmet szentelnek a polgárok, különösen a fiatalok oktatására is.

A projektet a német kormány 6,5 millió euró vissza nem térítendő hitellel támogatja.

A tervek szerint a kivitelezésnek a következő évben kellene elkezdődnie, 2022-ig pedig befejeződnek a munkálatok.

A Mozgalom a Polgári Szabadkáért mintegy két héttel ezelőtt adott hangot aggodalmának, miszerint a jelenlegi városvezetés tétlensége miatt veszélybe kerülhet a tó szanálására vonatkozó projekt kivitelezése.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »