Kézikocsival lopták el a páncélszekrényt – majd elásták

Kézikocsival lopták el a páncélszekrényt – majd elásták

Még tavaly októberben érkezett bejelentés arról a rendőrségre, hogy egy Mosonmagyaróvár környéki település pénzváltójába ismeretlen személyek behatoltak, majd onnan elloptak egy páncélszekrényt az abban tárolt közel 50 millió forinttal együtt – írja a police.hu.

Az üzlet biztonsági kamerája rögzítette a bűncselekményt elkövető négy férfit. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a tettesek először meg akarták bontani az ingatlan falát, majd egy vascsővel lefeszítették az ablakrácsot. Több ajtó feltörése után sikerült bejutniuk az üzletbe, ahonnan kivonszolták, majd egy kézikocsira rakták fel a több száz kilós páncélszekrényt. A mosonmagyaróvári nyomozóknak sikerült beazonosítaniuk a kamerafelvételen látható egyik elkövetőt – H. László 29 éves dunaújvárosi lakost -, akit decemberben a Fejér megyei rendőrök segítségével elfogtak.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán H. Lászlót – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, ennek ellenére a nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a Győri Járásbíróság két nappal később hozott határozatában elrendelt.

A nyomozás későbbi szakaszában a rendőrök látókörébe került a másik két feltételezett elkövető is: előbb V. János 38 éves dunaújvárosi, majd O. Béla szintén 38 éves budapesti lakos. A nyomozók O. Béla budapesti tartózkodási helyén, valamint attól távolabb egy garázsban házkutatást tartottak. A két helyszínről olyan bizonyítékokat és iratokat foglaltak le, amelyek a pénzváltó elleni lopással összefüggésbe hozhatóak. A két férfival kapcsolatban később az az információ merült fel, hogy Németországban tartózkodnak, ezért ellenük európai elfogató parancsot adtak ki. A nyomozóknak 2016. márciusában sikerült a negyedik feltételezett elkövetőt – a 41 éves H. Sándort – is azonosítani, ellene szintén európai elfogató parancsot adott ki a bíróság. Időközben mindhárom bűntársról kiderült, hogy különböző bűncselekmények elkövetése miatt Németországban vizsgálati fogságba kerültek.

Az előzetes letartóztatásban lévő H. László május 11-én, újabb gyanúsított kihallgatásán feltáró, beismerő vallomást tett. Később – helyszíni kihallgatásakor – megmutatta a rendőröknek azt a helyet, ahol két bűntársával közösen elásták az ellopott páncélszekrényt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »