Kézikocsival és ásóval a páncélszekrény ellen

Kézikocsival és ásóval a páncélszekrény ellen

Az alábbi videóban szereplő jelenetek tavaly októberben történtek Mosonmagyaróvár mellett.

Tavaly október 4-én egy Mosonmagyaróvár környéki pénzváltó páncélszekrényét ismeretlenek ellopták, méghozzá egy kézikocsi segítségével – írja a Police.hu, amely az alábbi, biztonsági kamera által rögzített felvételt tette közzé az esetről.

A mosonmagyaróvári nyomozóknak sikerült beazonosítaniuk a kamerafelvételen látható egyik elkövetőt – a 29 éves, dunaújvárosi H. Lászlót –, akit 2015. december 7-én a Fejér megyei rendőrök segítségével elfogtak. A férfi tagadta a bűncselekményt, de előzetesbe került.

Németországban bukkantak fel

A nyomozás későbbi szakaszában a rendőrök látókörébe került a másik két feltételezett elkövető is: előbb V. János 38 éves dunaújvárosi, majd O. Béla szintén 38 éves budapesti lakos. A nyomozók O. Béla budapesti tartózkodási helyén, valamint attól távolabb egy garázsban házkutatást tartottak. A két helyszínről olyan bizonyítékokat és iratokat foglaltak le, amelyek a pénzváltó elleni lopással összefüggésbe hozhatóak.

A két férfival kapcsolatban később az az információ merült fel, hogy Németországban tartózkodnak, ezért ellenük 2015 decemberében európai elfogató parancsot adtak ki. A nyomozóknak 2016 márciusában sikerült a negyedik feltételezett elkövetőt – a 41 éves H. Sándort – is azonosítani, ellene szintén európai elfogató parancsot adott ki a bíróság. Időközben mindhárom bűntársról kiderült, hogy különböző bűncselekmények elkövetése miatt Németországban vizsgálati fogságba kerültek.

Az első gyanúsított végül megtört

Az előzetes letartóztatásban lévő H. László 2016. május 11-én, újabb gyanúsított kihallgatásán feltáró, beismerő vallomást tett. Később – helyszíni kihallgatásakor – megmutatta a rendőröknek azt a helyet, ahol két bűntársával közösen elásták az ellopott páncélszekrényt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »