Kézdiszentlélek vezetője: „hiába romázunk, ki kell mondani: a cigányok úgy el vannak indulva, hogy nem lehet bírni velük”

Kézdiszentlélek vezetője: „hiába romázunk, ki kell mondani: a cigányok úgy el vannak indulva, hogy nem lehet bírni velük”

„A kézdiszentléleki motoros baleset helyszínén segíteni megálló férfi elleni gyilkossági kísérlet gyanújával egy személyt 24 órás őrizetbe vettek, majd előzetes letartóztatásba helyeztek, három személyt gyanúsítottként hallgatnak ki” – közölte Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő. Balogh Tibor polgármester szerint nem lehet bírni a cigányokkal.

A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság mindössze négy, 25 és 52 év kö­zötti cigányt állított elő szerdán délelőtt, akikről azt feltételezték, hogy a baleset helyszínére segíteni érkező motorost megkéselték. Az áldozatnak a fizikai bántalmazáson túl ugyanis több késsel szúrt sebe is van. Az őrizetbe vett 27 éves retek ellen csütörtökön elrendelték a 30 napos előzetes letartóztatásba vételt.

A szovátai motorosnak az okozott sérülések miatt veszélybe került az élete, ezért az előzetes letartóztatásba helyezett feltételezett elkövető ellen gyilkossági kísérlet gyanújával indul bűnügyi eljárás. A másik három gyanúsított kihallgatása folyamatban van a Kovászna Megyei Törvényszék mellett működő ügyészségen.

Hírdetés

A rendőrségi szóvivő beszámolója szerint még nem érkezett meg a közúti balesetben vasárnap elhunyt 37 éves motoros kórbonctani jegyzőkönyve, és csak ez alapján vonhatnak le következtetéseket arra vonatkozóan, hogy a balesetben vesztette-e életét a motoros, vagy pedig a település csak cigányok lakta részén a helyszínen önbíráskodás áldozatává vált. Utóbbi esetnél újabb bűnügyi iratcsomót állítanak össze. Emellett szakértői vizsgálatot kértek a balesetező motor haladási sebességét illetően is.

Balogh Tibor, Kézdiszentlélek polgármestere közölte, hogy az augusztus 10-ei események „megosztották a falut”. Bár rendbontások és kihágások történtek a 900 fős cigány hordával bíró községben korábban is (ki gondolta volna – a szerk.), ez az eset feldúlta a teljes falut. Eddig napszámba járt a cigányok 60-70 százaléka. Jelenleg „mindenki teszi a dolgát, de morognak az emberek” – mutatott rá a polgármester.

„Ki kell mondani, mert hiába romázunk, itt a cigányok úgy »el vannak indulva«, hogy nem lehet bírni velük” – mondta, hozzátéve, hogy a szerda délutáni motoros megemlékezésen részt vett a falu másik fele, és mára már lecsitultak a kedélyek, de félő, hogy bármikor kirobbanhat egy konfliktus.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »