Kevesli a külföldön dolgozó magyarok számát a Fidesz-kormány – A kivándorlásról is hazudoznak

Kevesli a külföldön dolgozó magyarok számát a Fidesz-kormány – A kivándorlásról is hazudoznak

Szalai Piroska szerint „csupán” háromszázezerre tehető azon magyarok száma, akik külföldön dolgoznak, ám még ezt az erősen kozmetikázott adatot is sikerült lejjebb tornázni, hiszen a minisztériumi tanácsadó szerint

közülük nagyjából 72 ezren a határ menti területeken élnek, és főként Ausztriában vállalnak munkát, tehát aggodalomra semmi ok, ez már egyenesen olyan, mintha itthon dolgoznának.

Ám, ha azt hiszi a nyájas olvasó, hogy a nemzetgazdasági csoda itt véget ér, akkor legalább annyira téved, mint egy helyettes államtitkár, ha a Magyarországra befogadott bevándorlók számáról van szó.

Szalai ugyanis az előző kijelentést az alábbi gyöngyszemmel fejelte meg:

„Tavaly nagyjából kiegyenlítődött a külföldi munkavállalók és a hazatérők száma, sőt egy kicsit többen jöttek haza.”

De a gyönyörűen megkomponált interjúban még mindig van lejjebb: megtudjuk ugyanis, hogy

Hírdetés

„a külföldi munkavállalás démonizálása épp akkora hiba, mint azzal riogatni a választókat, hogy 23 millió román jelenhet meg a magyar munkaerőpiacon”.

A kijelentéssel egyet is érthetnénk, ha a valóság nem azt mutatná, hogy a hazaáramló tömegek csak a kormányzat fantáziájában léteznek, és a Szalai Piroskáktól kezdve, egész a miniszterelnökig nem az lenne az ország narancsos vezetésének rögeszméje, hogy a kimenekülők csupán „kalandvágyból”, vagy „szakmai tapasztalatszerzésből” hagyják itt a hazájukat.

Sokaknak közülük ugyanis eszük ágában sincs hazajönni, de legalábbis addig biztos nem, amíg ilyen miniszteri tanácsadók, ilyen miniszterek intézkednek, és ilyen miniszterelnök dönt Magyarország gazdaságáról, nemzetpolitikájáról és sorsáról.

Amíg az ember ilyen blődségeket hall az országot gardírozó közéleti szereplőktől, mint amivel Szalai Piroskának sikerült megkoronáznia az interjút, addig meg is tudjuk érteni ezt a hozzáállást:

„Magyarországon a munkaerőhiány nem a külföldi munkavállalás miatt alakult ki, hanem a gazdaság gyors növekedése igényel több foglalkoztatottat. Megjegyezte, hogy a környező országokhoz képest alacsony a külföldi munkavállalás mértéke.”

Kedves Szalai Piroska! Tetszik tudni, mi alacsony még a környező országokhoz képest kis hazánkban? Az életszínvonal, a bérszínvonal és az általános boldogságindex. Nem ártana ezek okán elgondolkodni, mielőtt a bevándorlás mellett a kivándorlásról is ilyen szép meséket kanyarítanak a magyar népnek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »