Kettős vereséggel búcsúzott a Debrecen

Kettős vereséggel búcsúzott a Debrecen

A múlt heti hazai vereség után Fehéroroszországban 1-0-ra kapott ki a Debrecen a Tarpeda Zsodzinától a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól.

A hajdúsági együttes gyakorlatilag a 90 perc alatt semmi veszélyt nem jelentett a rivális kapujára, a fehérorosz csapat viszont az első félidő derekán megszerzett vezetés után már leginkább az eredmény megtartására törekedett. A győztes gólt Vagyim Gyemidovics szerezte a 25. percben. A Tarpeda Zsodzina a következő körben az osztrák Rapid Wiennel találkozik. No de nézzük a részleteket!

Az első félidőben gyakorlatilag semmi veszélyt nem jelentett az ellenfél kapujára a Debrecen, amely ráadásul még kilátástalanabb helyzetbe került a 25. percben. A Tarpeda ugyanis ekkor szerezte meg a vezetést, az előny birtokában pedig kényelmesen visszaállt védekezni, rendre rombolta a játékot, így a magyar csapatnak esélye sem volt kibontakozni.

 

A szünet után sem változott a játék képe, sőt a fehéroroszok a 60. percben kapufáig jutottak, miközben a hajdúsági együttesnek gyakorlatilag helyzete sem volt. Az első igazi debreceni helyzetre a 84. percig kellett várni, gól azonban ekkor sem született, két perccel később aztán megint a Tarpeda lőtt kapufát. A mérkőzés összképe alapján a fehéroroszok megérdemelten jutottak tovább a fásultan, ötlettelenül és támadásban szinte semmit nem mutató DVSC-vel szemben.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Tarpeda Zsodzina (fehérorosz)-Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Zsodzina, v: Meckarovski (macedón)
gólszerző: Gyemidovics (25.)

sárga lap: Zaginajlov (34.), Sapoval (43.), illetve Brkovic (62.)
Továbbjutott: a Zsodzina kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.
Zsodzina: Fomicsev – Golenkov (Cseljadko, 66.), Klopockij, Lucevics, Cseljagyinszkij, Pankovec – Afanaszjev (Belevics, 87.), Hacsaturjan, Sapoval – Gyemidovics, Zaginajlov (Trapasko, 79.)
Debreceni VSC: Radosevic – Jovanovic, Brkovic, Mészáros N., Korhut – Sekulic, Holman, Varga J., Szakály P. (Ferenczi J., 65.) – Tisza, Castillion (Takács T., 57.)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »