Kettős robbantás a brüsszeli reptéren – 11 halott

Kedd reggel két robbanást lehetett hallani a brüsszeli repülőtéren, a belga média szerint több ember megsérült , valószínűleg halálos áldozatok is vannak- írja a Reuters. A sky news riportere szerint valószínű terrortámadásról van szó. Eddig 11 halálos áldozatról tudunk.

Magyar Menedék - Badiny

A rendőrség bejelentette, hogy több halálos áldozata is van a robbantásnak – az RTBF belga tévé 11 halottról és 25 sérültről tud. A repteret lezárták, az oda vezető vonatjáratokat és az összes repülőjáratot elterelték. A belga fővárosban mindenhol szirénaszót hallani, óriási a rendőri készültség.

A Sky news a Belga nevű tévécsatorna adására hivatkozva időközben arról is tudósított, hogy arab kiáltások és lövöldözés hangjait hallották a reptéren menekülők. A menekülőket a katonai rendőrség segíti.

Reggel 8 óra körül két nagy robbanás döreje rázta meg a brüsszeli Zaventem reptért. Az egyik robbanás zaja vélhetően az American Airlines pultja felől érkezett. Az információk szerint két robbanás után hatalmas füst terjeng a brüsszeli Zaventem repülőtér egyik terminálja felett, az emberek fejvesztve menekültek ki az épületből. A robbanások oka eddig nem ismert, annyi azonban már kiszivárgott, hogy az egyik detonáció valószínűleg az American Airlines check-in pultjánál történt.

A rendőrség bejelentette, hogy több halálos áldozata is van a robbantásnak. A robbantással már többen összefüggésbe hozták, hogy a városban 4 napja vették őrizetbe a novemberi párizsi merénylet fő gyanúsítottját, Salah Abdeslamot.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »