Kétszer is rálőtt lányára a részeg édesapa Kárpátalján

Kárpátalján, a Munkácsi járásban található Nagymogyorós (Kopinivci) településen a 66 éves ittas férfi a családi veszekedés során egy vadászpuskából kétszer is rálőtt a 32 éves lányára. A férfit letartóztatták a rendőrök.

Augusztus 30-án éjfélkor a rendőrségre bejelentés érkezett arról, hogy lövöldöznek a Munkácsi járásban.

Az egyik helyi lakos elmondta, hogy az ő édesapja vadászpuskával megsebesítette lányát. A férfi azt is elmondta, hogy a húga életbe maradt, s jelenleg a kórházban van, a fegyvert pedig elvette édesapjától– tudatja a Zakarpattya Online.

A helyszínre érkezett gyors reagálású csapat tagjai megállapították, hogy a 66 éves ittas férfi a családi veszekedés során megragadta az IZS-12 márkájú beregisztrált vadászpuskáját és kétszer rálőtt a lányára, aki az udvaron állt.

A nő mellkasi és kézi sérülést szenvedett. A helyszinen tartózkodó fia elvette édesapjától a fegyvert, a helyszínre pedig a mentőszolgálatot és a rendőröket riasztotta.

Az áldozat egy műtéten esett át, jelenleg állapota stabil. Az édesapa ellen a rendőrség büntetőeljárást indított. Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 208. cikkelye értelmében a férfit letartóztatták – jelentette a Kárpátaljai rendőrkapitányság sajtóosztálya.

Mint hírt adtunk róla, lövöldözés történt a Dasztor bevásárlóközpont környékén Ungváron.  A helyi lakosok állításai szerint abban a házban, ahová az ismeretlen személyek berontottak, gyakran drogoznak. „Nem kizárt, hogy meg akarták lincselni a lakókat”- mondta a Sevcsenko útköz egyik lakója.

„A megtámadott személyek a saját udvarukon ültek, amikor három ismeretlen jelent meg. A felek között szóbeli vita alakult ki, majd az egyik ismeretlen személy kihúzta fegyverét, és lövéseket adott le a levegőbe. Ezután a támadók a Dasztor bevásárlóközpont felé menekültek. Az ügyben büntetőeljárást indítottak. A rendőrök keresik az elkövetőket”- közölte Anna Dan, az Ungvári Járási Rendőrség szóvivője.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Munkácsi járás›Nagymogyorós (Копинівці)Címkék: Kárpátalja, Munkácsi járás, lövöldözés, családi konfliktus, kékfény, UkrajnaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »