Kétségbeejtő adatokat közölt az UNESCO

Világszerte 263 millió gyermek és fiatal nem jár iskolába – derült ki az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) friss, csütörtökön nyilvánosságra hozott tanulmányából.

Mintegy 142 millió 15-17 éves korú, azaz felsőtagozatos fiatal iskolába járása ütközik akadályokba – hangsúlyozta a tanulmány. Az okok között szerepel az is, hogy sokuk számára nincs más lehetőség, mint az, hogy dolgozni kezdjenek. Ez az arány különösen magas a szubszaharai Afrikában, egyedül a kontinensnek a Földközi-tengerrel határos országai képeznek kivételt.

A tanulmány arra is rámutat, hogy az iskolába nem járó gyermekek és fiatalok száma csökkent az elmúlt években. 2000-ben ez a szám még 375 millió körül volt. A tanulmány szerzői szerint 2007 óta ez a tendencia láthatóan lelassult.

A tanulmányhoz felhasznált  adatok 2014-ből származnak.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az UNESCO24 helyszínt nyilvánított idén a világ kulturális örökségévé az UNESCORovatok: KülföldTelepülés: VilágCímkék: külföld, Afrika, Szahara, UNESCO, ENSZ, statisztikai adatokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »