Kétharmaddal nyert a Jobbik Ózdon

Kétharmaddal nyert a Jobbik Ózdon

Tizenegy településen ismételték meg az önkormányzati választást, Ózdon a Jobbik polgármester-jelöltje növelte támogatottságát, és több szavazatot kapott, mint októberben.

Tizenegy településen tartottak megismételt önkormányzati választást. A voksoláson ugyanazok a jelöltek indulhattak, akik négy héttel ezelőtt, kivéve azokat, akik időközben visszaléptek. Van, ahol azért írták ki újra a választást, mert felvetődött a láncszavazás gyanúja.

Hírdetés

A 18. kerület 63. szavazókörében Csabafi Róbert Imre, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje kapta a legtöbb szavazatot a megismételt szavazáson. Négy hete a baloldaliak jelöltje nyerte a mandátumot. A választást azután írták ki ismét, hogy a helyi választási bizottság megállapította, hogy október 12-én sérült a választás tisztasága.

Ózdon ismét a jobbikos jelölt nyert. A városban jóval magasabb volt a választási részvétel, mint négy hete. Akkor csupán 12 ezren adták le voksukat, most azonban az utolsó részvételi adatok szerint több mint 15 ezren szavaztak. Janiczak Dávidra a választók több mint kétharmada szavazott, a Fidesz-KDNP jelöltje, Fürjes Pál csupán a szavazatok 31 százalékot kapta. A radikális párt történelmi sikernek tartja a megismételt polgármester-választás eredményét. A településen október 12-én is a jobbikos Janiczak Dávid nyert, de alig 66 szavazattal előzte meg kormánypárti ellenfelét.

Szekszárdon megőrizte polgármesteri posztját a Fidesz-KDNP jelöltje. A település négy szavazókörében ismételték meg a polgármester- és a képviselőválasztást. Ács Rezsőre a választópolgárok több mint 46 százaléka, míg Hadházy Ákosra, az LMP jelöltjére 41 százalék szavazott. A kormánypárti politikus az előző választáson is nyert, mindössze 669 szavazattal az LMP-s jelölt előtt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »