Kétgólos magyar vereség az olimpiai bajnoktól

Kétgólos vereséget szenvedett tegnap a magyar női kézilabda-válogatott az oroszoktól a Norvégiában zajló felkészüli tornán.

A decemberi németországi világbajnokság főpróbájának számító viadalon Kim Rasmussen együttese 35-33-ra kapott ki az olimpiai bajnok együttestől. A magyar együttes szombaton a házigazda norvégok ellen lép pályára.

A találkozót nem kezdte jól a magyar együttes. Rasmussennek már a tizedik percben időt kellett kérnie, mivel már nyolc kapott gólnál járt csapata. A dán szakember instrukciói valamelyest hatottak, Görbicz Anitáék hátul keményebben játszottak, gyorsan feljöttek egy gólra. A félidő végéig sajátos fogócskát játszott a két csapat: az oroszok ugyanis rendre megléptek három góllal, majd a magyarok egyre feljöttek. A nagyszünetre 17-18-nál vonultak le Kovacsics Anikóék. A második játékrészben nem sokat változott a meccs képe, a hatékony szélső játékkal és kiváló betörésekkel eredményesen dolgozó magyar válogatott kitartóan üldözte riválisát, ám az egyenlítés kapujában mindig hibázott, így riválisa végül két góllal legyőzte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »