Két újabb hely kel ma el a BL negyeddöntőjében

Két újabb hely kel ma el a BL negyeddöntőjében

Az Atlético Madrid a PSV Eindhovent fogadja, míg a Manchester City a Dinamo Kijevvel mérkőzik meg a továbbjutásért.

Az Atlético Madrid és a PSV Eindhoven párharca nem dőlt el, de a visszavágó előtt a spanyolok helyzete a kedvezőbb. Ők játszanak otthon, és elég egy gólt rúgniuk a továbbjutáshoz, miután az eindhoveni meccs gól nélküli döntetlennel zárult.

„Ha egy nagy csapat, mint az Atlético, hazai pályán játszik, az mindig nagy előny, ezért szerintem ő az esélyes. Annyit tudunk tenni, hogy harcolunk, és megpróbálunk továbbmenni. Ez nem lehetetlen, de nagyon nehéz” – vélekedett a PSV edzője.

Ha Phillip Cocu csapata szerzi meg a vezetést, a spanyoloknak két gólt kell rúgniuk, hogy ők kerüljenek a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

„A PSV legnagyobb erénye a kontratámadás. Egy olyan csapatról van szó, amely megtalálja a helyeket, és második hullámban jól érkezik a kapu elé. De mindenekelőtt a labda is jó helyen van náluk. Úgy gondolom, hogy mint csapat, mi mások vagyunk. Nagyon fontos mérkőzés lesz” – mondta Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője.

A játéknap másik meccse lefutottnak tűnik. A Manchester City 3-1-re nyert a Dinamo Kijev otthonában.

„Elmondtam a játékosoknak, hogy mit kell játszani. Nem a Kijevben megszerzett előnyből kell kiindulni, hanem hogy a párharc 0-0-ról kezdődik, és próbáljunk meg jobb csapat lenni, mint a Dinamo. Ezzel a mentalitással fogunk pályára lépni” – nyilatkozta Manuel Pellegrini, az angol gárda menedzsere.

Mindkét meccset 20 óra 45 perctől játsszák.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »