Két településen lesz időközi választás vasárnap

Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Csarnótán polgármestert, Barnagon pedig a településvezető mellett képviselőket is választanak.

A dél-baranyai Csarnótán azért kell polgármester-választást rendezni, mert a települést korábban vezető független Panta László szeptemberben lemondott tisztségéről. A polgármesteri posztért négy jelölt – Nőth Lenke, Pécsi Anett és Violáné Gáti Zsuzsanna (valamennyien függetlenként), valamint Inhof Éva (Magyar Munkáspárt) – indul. A 156 lakosú település választói névjegyzékében valamivel több mint százan szerepelnek.

A Veszprém megyei Barnagon pedig azért lesz időközi választás, mert a képviselő-testület szeptember elsején feloszlatta magát, a polgármester és a képviselők között megromlott munkakapcsolatra hivatkozva. A polgármesteri posztért két független jelölt indul: a jelenlegi polgármester, Kulin Miklós György és Horváth Zoltán, a négy képviselői helyre pedig kilenc független jelölt pályázik, közülük választhatja ki a valamivel több mint száz választópolgár az képviselőket és a polgármestert.

Vasárnap egy időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesen roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »