Két szervezett majális is várja a magyarkanizsaiakat

Két szervezett majális is várja a magyarkanizsaiakat

Immár harmadik éve, hogy a magyarkanizsaiak és a május elsején a Tisza-parti városkába látogatók két színvonalas majális közül is választhatnak. Az önkormányzat a magyarkanizsai strand és kempingtábor területén, a Metalmania Kft. pedig a Martonoshoz közeli Tandari-tanya és horgásztó festői környezetében szervezi meg az ünnepet.

A községi önkormányzat harmadik éve már, hogy a Tisza-parton tartja a rendezvényt, ami a korábbi években, sőt évtizedekben is a helybeliek legkedveltebb majálisozó helyszínének számított. Pénteken délelőtt már építették a kirakodóvásár faházikóit, álltak a körhinták, rendezték, takarították a terepet. A helyszíni sajtótájékoztatón Bodnár Ivett, az önkormányzat turisztikai megbízottja elmondta, hogy igyekeztek minden korosztálynak eleget tenni a majális programjának összeállítása során. A délelőtt elsősorban a gyermekeké, akiket először a Mókus-tanoda programjai szórakoztatnak, majd a KreAktiviti csoport tart nekik kézműves foglalkozásokat, de akár sétahajókázni is elmehetnek szüleikkel a Tiszán, a hajó 90 percenként indul a strand nagymólójától. Délidőben a Pirosingesek lakodalmas zenekar biztosítja a jó hangulatot. Őket a mutatványosok, az újvidéki Kreativni pogon műsora követi, 16 órakor pedig megkezdődik a NetKonobar ügyességi vetélkedője kicsiknek és nagyoknak egyaránt, amelyen egyebek mellett Kanizsa Feszt és Malom Feszt-belépőket, edzőtermi bérletet vagy éppen éttermi vauchereket lehet nyerni. Az önkormányzat húsz főzőhelyet biztosított a majálisozóknak, ahol a jutányos, mindössze 350 dináros kilónkénti áron biztosított 3-3 (vagy szükség szerint akár több) kilónyi friss marhahúsból főzhetnek a családnak finom ebédet a délelőtt folyamán. Azok sem maradnak azonban éhesek, akik nem akarnak sütni-főzni a strandon, hiszen a lacikonyhában finom rostélyosokat vásárolhatnak, de persze nem marad el a hagyományos bográcsos marha- illetve birkapörkölt sem. Gazdag kínálattal lesznek jelen a kézművesek, és persze ott lesznek az elmaradhatatlan cukrászok is.

Amikor a Tandari-tanyára és horgásztóra kilátogattunk, azt tapasztaltuk, hogy ott is az előkészületek utolsó fázisához érkezett a szervező Metalmania csapata, olyannyira, hogy akár rögtön meg lehetett volna kezdeni a majálisozást. Pálinkás József, a tanya menedzsere elmondta, hogy náluk már szombaton megkezdődik az ünnepi program, hiszen akkor kerül megrendezésre az I. Nyúlpaprikás-főző illetve nyúlsütő gasztronómiai verseny, amelyre már több mint 40 csapat nevezett be. A dolog érdekessége, hogy az első húsz jelentkezőnek még a nyulat is ingyen biztosították a szervezők. Az immár hatodik majálison olcsó és bőséges étel- és italkínálattal, birkapörkölttel, rostélyosokkal, sőt a Napsugár-étteremben menüebéddel valamint igen gazdag szórakoztató tartalmakkal várják az odalátogatókat. Arra is felkészültek, hogy ha esetleg rosszra fordul az időjárás, mert legalább 600 személyt el tudnak helyezni fedél alatt. A látogatókat kiépített illetve rendezett főzőhelyek és sátorhelyek várják, a gyerekeknek játszótér és légvár áll a rendelkezésükre, se szeri, se száma az érdekes, játékos foglalkozásoknak, amelyeken akár egyedül, akár szüleikkel, családjukkal együtt részt vehetnek. Lesz nekik édesség, vattacukor, csőrögefánk és lekváros palacsinta is, a vásári hangulatot pedig 18 árus biztosítja majd. Az egybegyűlteket lakodalmas zenekarok szórakoztatják, fellép Dér Zsolt csantavéri hegedűvirtuóz és persze lesz tombola is gazdag nyereményekkel. A legkisebbeknek az állatok is vonzók lehetnek, hiszen a tanyán kislibákat, kiskacsákat, bárányokat, gidákat, vadmalacokat láthatnak, amelyek egy részét majd meg is simogathatják. Akit érdekel, megtekintheti a tanyamúzeumot is, és mivel halastóról van szó, még horgászni is lehet, a kifogott hal azonban nem vihető el.

Kínálatban tehát nincs hiány Magyarkanizsán. A jó hangulatú, vidám majálisozáshoz már csak a jó idő hiányzik. Sajnos a meteorológusok ígéretei nem igen kecsegtetnek ilyesmivel, de talán annyira rossz idő még sem lesz, hogy a hosszú, a pravoszláv húsvéttal egybekötve öt napos ünnep legalább egy-két napján ne érezze magát jól mindenki, aki ellátogat ezekre a helyszínekre.

Bödő Sándor


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »