Két német diáklány és tanáruk már nem térnek haza

Két német diáklány és tanáruk már nem térnek haza

Egy berlini tanárnő és két német diáklány is életét vesztette a nizzai terrortámadásban. A diákok osztálykiránduláson voltak a francia városban, az érettségijüket ünnepelték. Egy diákot még kórházban ápolnak, a többiek már hazaindultak.

Huszonnyolc diák és egy német tanárnő indult egy berlini középiskolából osztálykirándulásra Nizzába. A sikeres érettségijüket akarták ott megünnepelni. „Egy nagy csoportról, 28 diákról van szó. Egy hete voltak ott” – mondta Ilse Rudnick, a Berlin Charlottenburg-Wilmersdorf körzetének iskolai felügyelője.

A tanárnő és két diáklány már biztosan nem tér haza: mindhárman életüket vesztették a terrortámadásban – ezt már hivatalos források is megerősítették. A Berliner Zeitung szerint egy diáklányt kórházban ápolnak, a többiek viszont már hazaindultak Franciaországból. A támadás időpontjában összesen kilenc német iskola diákja volt osztálykiránduláson Nizzában.

A berlini francia nagykövetségen a francia és az uniós zászlót is félárbócra eresztették. A német főváros lakói pedig virágokkal és mécsesekkel emlékeznek az áldozatokra. „Berliniként én nem aggódom. Valami mindig történhet, nincs értelme aggódni. A titkosszolgálatoknak kell aggódniuk, nem az embereknek” – nyilatkozta egy járókelő.

A német belügyminiszter utasítására félárbócra eresztették a zászlókat a német középületeken is, hogy így fejezzék ki Németország szolidaritását a franciákkal. A francia nemzeti ünnep alkalmából a Brandenburgi Kapuhoz tervezett közös ünneplés pénteki eseményeit lemondták, a szombatiakat viszont várhatóan megtartják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »