Két nap múlva megbénul Budapest legforgalmasabb útja

A következő napok fővárosi eseményei és a közlekedés terhelésének csökkentése miatt két nappal később, szombaton kezdődik a Róbert Károly körút felújítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán az MTI-vel.

A felújítás ideje alatt irányonként két sáv lesz járható. Az Duna felé vezető, északi oldalon a külső forgalmi sávot és a mellette futó járdát zárják le, azaz csak az ellenkező oldali, déli járdán lehet majd gyalogosan közlekedni. Az északi járdán vezető kerékpárút ideiglenesen megszűnik. A Népfürdő utcai felhajtó és Váci út közötti szakasz Váci út felé vezető oldalán a belső forgalmi sávot zárják le.

A villamosforgalom – néhány hétvége kivételével, amikor a Lehel úti csomópontban a villamospályát is felújítják – zavartalan lesz.

Korábbi tájékoztatás szerint a felújítással egy időben kerékpárút is épül, valamint megújul az Árpád híd pesti felhajtójánál a Népfürdő utcai és Esztergomi úti közúti híd is. Az érintett szakaszon új aszfaltréteget építenek, ahol szükséges, kicserélik a teljes pályaszerkezetet, s átépítik a szegélyeket és a kapubeállókat is.

Az átkelőhelyeket akadálymentessé alakítják át, megújul a közvilágítás, emellett kamerarendszert építenek ki. A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton burkolatra cserélik, a buszmegállók pedig erősített aszfaltburkolatot kapnak.

Az útpályától zöld sávval elválasztott kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán, a Papp Károly utcától.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »