Két mongóliai diplomata kisbusszal próbált cigarettát átcsempészni Nevetlenfalunál (videó)

Az orosz rendszámmal rendelkező Mercedes Vito típusú mikrobuszt augusztus 16-án a nevetlenfalui határellenőrző ponton állították meg.

A csempészárut a szolgálati kutya szagolta ki. A felülvizsgálatot a munkácsi határőregység alkalmazottai, a vámtisztviselők és az SZBU (Ukrán Biztonsági Szolgálat) alkalmazottai együttműködve végezték– tudatja a Mukachevo.net.

A dohányárut speciális konténerekbe rejtették el, és diplomáciai küldeményként szállították.

Korábban írtunk arról, hogy egy férfi szlovák diplomáciai küldeményként próbált átcsempészni 57 ezer doboz cigarettát az Asztély-Beregsurány határátkelőn.

A férfi kilépésnél a zöld folyosót választotta. Azonban az ukrán vámtisztviselőknek feltűnt, hogy idegesen viselkedik, így arra kérték, hogy nyissa ki a mikrobusz ajtaját, mert a teljesen besötétített ablakok miatt a határőrök nem tudták véghezvinni a jármű vizuális ellenőrzését. A csempész ezt megtagadta, s el akart menekülni, ám az ukrán ellenőrök feltartóztatták. A helyszínre kiérkeztek SZBU alkalmazottai, akik felnyitották a mikrobuszt.

Összesen 56 890 doboz ukrán cigarettát találtak a mikrobuszban. A nem hivatalos információk szerint a férfi diplomata útlevéllel rendelkezett és erre hivatkozva nem akarta kinyitni a kisbuszt.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Nagyszőlősi járás›NevetlenfaluCímkék: cigarettacsempészet, Ukrán Állami Határszolgálat, Nevetlenfalu, ukrán-román határ, Kárpátalja, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »