Két lakást kapott Rogán barátja?

Nem egyértelmű, hány lakást vásárolt és mennyi pénzért az önkormányzattól az ötödik kerületben Rogán Antal kabinetminiszter „feltalálótársa”, Csík Balázs. Egy dolog biztos: Csík az ötödik kerületben található, Királyi Pál utcában legalább egy lakást huszonöt éves, kamatmentes részletfizetéssel szerzett meg. Erre vonatkozó értesülésünket ugyanis megerősítette a Belváros-Lipótváros sajtóosztálya, a többi kérdésünkre adott válasz azonban csak további talányokat vet fel az egyre bonyolultabb ingatlanüggyel kapcsolatban.

Az ötödik kerülethez múlt héten fordultunk kérdéseinkkel, amikor megírtuk: a Rogán Antallal közös szabadalmat jegyző Hunguard Kft. résztulajdonosa, Csík Balázs kedvezményes feltételekkel lett a 82 négyzetméteres belvárosi ingatlan tulajdonosa. Akkor az önkormányzat közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy az ingatlan bérleti jogához még Rogán belvárosi polgármesterségét megelőzően, 2003-ban jutott Csík Balázs édesapja, Csík Károly.

Mint mindenki más, az ötéves elidegenítési tilalom lejárta után élhetett elővásárlási jogával, amiről fia, Csík Balázs javára lemondott – közölte most lapunkkal az önkormányzat sajtóosztálya. Ezzel azonban mind a tulajdoni lapon szereplő, mind a saját honlapjára feltöltött adatokkal ellentmondásba került az ötödik kerület. A tulajdoni lap szerint ugyanis a Királyi Pál utca 18-as szám első emeletén található ingatlant 2012-ben, vagyis Rogán Antal polgármesteri időszakában vásárolta meg Csík Balázs az önkormányzattól. Édesapja, Csík Károly is vásárolt lakást ebben a házban, neve ugyanis új tulajdonosként megjelenik egy 2008-ban feltöltött, lakás-elidegenítést tartalmazó listán. Különös módon azonban a listán egyedüliként az ő neve mellett nincs kitöltve az emelet- és ajtószámot tartalmazó mező – vagyis nem kizárt, hogy a Csík családnak két ingatlana is van az épületben.

A vételárat illető válaszával azonban az önkormányzat újabb csavart visz a történetbe. Állítják: a tulajdoni lapon feltüntetett helyrajzi számmal jegyzett ingatlant huszonhárommillió-háromszázötvenháromezer forintért vette meg Csík Balázs. A tulajdoni lapon azonban pontosan az összeg fele, tizenegymillió-hatszázhetvenhatezer forint szerepel. Az önkormányzat honlapján feltüntetett titokzatos, Csík Károly neve alatt álló ingatlan is pontosan ennyiért kelt el 2008-ban. Ez pedig megerősíti azt a gyanúnkat, hogy valójában nem egy, hanem két lakáshoz jutott a Rogán-közeli család a válaszlevélben megnevezett 23 millió forintért.

Csík Károly, bár fiánál kevésbé aktív, szintén tagja annak a céghálózatnak, amelyet az elmúlt hetekben Rogán Antal nevéhez kötött a sajtó. Az Opten cégadatbázis szerint ügyvezetője a ProfiTrade 90 Kft. nevű vállalkozásnak, amelyről a HVG megtudta: 2011 és 2015 között összesen összesen 965,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 08. 18.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »